Tarom Airlines se je pridružil SkyTeamu

Romunski nacionalni prevoznik Tarom Airlines se je pridružil združenju SkyTeam. SkyTeam je tako bogatejši za enajst novih destinacij. SkyTeam pa je s tem močno okrepil svojo prisotnost v Centralni in Vzhodni Evropi. Tarom je trinajsti član SkyTeama, ki je 22. junija praznoval deseto obletnico ustanovitve.

Z vstopom v SkyTeam se tudi Taromu in njegovim potnikom odpirajo vrata v svet. SkyTeam ponuja 898 destinacij dnevno v 169 državah. Potniki Taroma pa od danes naprej lahko zbirajo milje v okviru celotne mreže letov članic SkyTeama.

čŒlanstvo Taroma v SkyTeamu je naznanil romunski minister za Transport in infrastrukturo Radu Berceanu. Tarom se je na članstvo v SkyTeamu pripravljal dve leti. Uskladiti so morali informacijsko infrastrukturo, prilagoditi longue, codeshare, ravnanje s prtljago, … 'Z vstopom v združenje SkyTeam je Tarom odprl novo stran v petinpetdeset letni zgodovini družbe', je na slovesnosti poudaril Ruxandra Brutaru, izvršni direktor Taroma.

tarom_airbus-a318.jpg

O Taromu
Tarom ima v svoji floti 26 letal. Lani so prepeljali 1,7 milijona potnikov na 40 destinacij. V letu 2009 so bili prihodki Taroma 191,4 milijonov evrov. Od leta 1993 so člani IATA, od leta 2000 pa tudi AEA. Letos poleti letijo na 45 destinacij večinoma v Evropi, Severni Afriki in na Bližnji vzhod. Zasedenost letal je bila v letu 2009 56%, za letos pa načrtujejo 60% zasedenost letal. Skupno naj bi  v letošnjem letu prepeljali 2 milijona potnikov.

O SkyTeamu
čŒlani so: Aeroflot, Aeroméxico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM Romanian Air Transport in Vietnam Airlines. SkyTeam na leto prepelje 395 milijonov potnikov. Dnevno opravijo 13,000 letov na 898 destinacij v 169 državah.