Spoštovani ljubitelji letalstva

airplane_80001.jpgPrazniki, ki so pred nami so pravi čas, da se nekoliko ustavimo, umirimo in pogledamo okrog sebe. Leto, ki nas počasi zapušča je za letalsko industrijo boljše od predhodnega. Lahko bi rekli da zeleni, da se prebuja! Ob obilici informacij, ki nas obdajajo smo poskušali izbrati tiste, ki so bile najpmembnejše in najodmevnejše v pozitivnem smislu. Trudimo se poročati objektivno, a hkrati kritično. Ali nam uspeva ali ne boste sodili Vi. Morda je najboljša sodba Vaš obisk na slovenskem letalskem portalu, ki počasi, a vztrajno raste. Hvala!

Srečno, zdravo in nasmejano 2011!


Od februarja 2008 je Slovenski letalski portal obiskalo 72.922 ljubiteljev letalstva, naključnih bralcev in drugih, ki ste v poplavi spletnih strani našli tudi www.sierra5.net. Več kot polovica se vas redno vrača, tako, da ste portal obiskali 180.365 krat. Povprečno ste bili na portalu 3 minute in 9 sekund in si ogledali 4,90 strani na obisk. Skupno ste pogledali kar 883.689 strani portala, ki vam prinaša novice iz Slovenije in tujine, fotografije in video klipe ter še mnogo drugih z letalstvom povezanih stvari. Obiske smo zabeležili iz 111 držav, z vseh celin. Največ vas je iz Slovenije, berete nas pa tudi na Hrvaškem, v Franciji, Italiji, Nemčiji, ZDA, na Nizozemskem in v Peruju, Omanu, Sudanu in Afganistanu.

bozicek.jpg

Preko iskalnikov portal najde 57% bralcev, 25% vas pride preko spletnih povezav iz drugih spletnih strani, ostali najzvestejši pa imate sierra5 med priljubljenimi. Teh smo še posebej veseli. V iskalnike ste vpisali 37.811 različnih gesel, ki so vas prinsela na naš portal. Med največkrat vpisanimi gesli so: sierra5, revija krila, pipistrel, turboreakcijski motor, letalska policijska enota in yu-ana.

Portal nebi bil tak kot je braz zvestih avtorjev, ki jih je vse več. Med njimi so veliki poznavalci letalstva: Boris Knific, Franci Jeraj, Srečko Gombač, Marko Malec, Drago Dakič Prelc, Tomaž Sitar, Jure Novak in drugi. Na te mestu se jim najlepše zahvaljujem za sodelovanje hkrati pa Vas, obiskovalce portala vabim, da s svojimi besedili, fotografijami ali kako drugače obogatite vsebino portala in na ta način skupaj širimo to, ljudem zelo privlačno tematiko. Od oktobra smo tudi na facebooku (slovenski letalski portal).

V prihajajočem letu Vam želim obilo lepih dogodkov, sreče, ljubezni in tistim, ki letite, tudi lepega vremena.

Borut Podgoršek, urednik