Slovenski vojaški padalci odlični v Dubaju

čŒeprav je zimski čas pri padalcih namenjen za paraski, so se najboljši tekmovalci v skokih na cilj pretekli teden zbrali v Dubaju, kjer so se potegovali za naslove najboljših na 2. zalivskem pokalu.

V konkurenci več kot 200 padalcev in padalk iz 30 držav, med najboljšimi so manjkali le Kitajci, so nastopili tudi slovenski padalci, sicer vsi pripadniki šolskega padalskega oddelka iz sestave Letalske šole Slovenske vojske. Vračajo se žlahtnejši za drugo mesto med ekipami in tretje med moškimi posamezno, ki ga je osvojil Senad Salkič. ''Odlično, kaj bolj pametnega ne morem povedati. Razmere ob morju so bile zanimive, spremenljive, toda na poti k drugemu mestu ekipe in mojemu tretjemu, so nam zelo pomagale dolgoletne izkušnje,'' je zadovoljno ocenil tekmovanje Salkič. V konkurenci deklet so se naši najboljši padalki Ireni Avbelj stopničke izmuznile za vsega centimeter. Tekmo v Dubaju so spremljale zelo spremenljive razmere, tik ob morju pa so se v njih najbolje znašli čŒehi, ki so vodili od prve do osme serije in skakali najbolj konstantno.

padalci_sv_dubaj.jpg

''Glede na to, da pozimi skačemo po pobočjih, kar nam služi za priprave na paraski tekmovanja, je dosežek več kot odličen. Pred odhodom v Dubaj smo potihoma pričakovali uvrstitev med peterico najboljših, toda zmogli smo še več, s čimer smo izredno zadovoljni,'' je vtise iz Dubaja strnil Uroš Ban.

Vsekakor je nastop naših padalcev zelo spodbuden pred prihajajočimi tremi tekmami evropskega pokala v paraskiju. Prva bo na sporedu že prihodnji konec tedna v avstrijskem Alpendorfu, teden dni kasneje bo nemški Unterammergau gostil tekmovalce v paraskiju, drugi vikend v februarju pa bo tretjo letošnjo tekmo gostila Kobla. Najpomembnejše tekmovanje v paraskiju v letošnji sezoni bo svetovno prvenstvo, ki ga bo gostil avstrijski Gossau prvi teden v marcu.

Foto-vir: www.mors.si