Novost v združenju Star Alliance

Pogosti potniki (Frequent Flyers) v mreži Star Alliance lahko zdaj uporabijo svoje milje tudi za prestop v višji razred potovanja, kadar potujejo z družbami Air Canada, TAM in US Airways. Ti letalski prevozniki sedaj sodelujejo v  edinstvenem programu Nagradnega prestopa v višji razred potovanja Star Alliance (Star Alliance Upgrade Awards - SAUA), ki omogoča, da potniki svoje milje ali točke iz programa za pogoste potnike (Frequent Flyer Programme - FFP) uporabijo za prestop v višji potovalni razred na poletih tistih letalskih prevoznikov združenja Star Alliance, ki že sodelujejo v programu.

Potniki, včlanjeni v programe Aeroplan® (Air Canada), Fidelidade (TAM) ali Dividend Miles® (US Airways), lahko svoje zbrane milje zamenjajo za Star Alliance Upgrade Award (SAUA). S tem bonusom potrjeno rezervacijo z že izdano vozovnico pred potovanjem zamenjajo za vozovnico višjega razreda potovanja. Da bi potniki lahko izkoristili to možnost, se morajo obrniti na svoj program za pogoste potnike (Frequent Flyer Programme - FFP), tako da pokličejo rezervacije ali se prijavijo na splet (odvisno od tega, kaj letalski prevoznik ponuja).  Prestop  obdelajo po elektronski poti, zato potniki za prestop ne potrebujejo papirnatega potrdila. Prestop je dovoljen za en razred, bodisi iz ekonomskega v poslovni bodisi iz poslovnega v prvi razred*. Obstajajo pa tudi vozovnice, s katerimi prestop ni možen.

us_airways_img_6846.jpg

»Naši pogosti potniki nam že dolgo pripovedujejo, da je prestop v višji razred potovanja z uporabo milj na celotni mreži poletov združenja ena najbolj zaželenih ugodnosti. S tem, ko sedaj ponujamo Star Alliance Upgrade Awards na vseh poletih v Amerikah, smo še okrepili privlačnost tega produkta,« je povedal Christopher Korenke, podpredsednik združenja Star Alliance. »Prizadevamo si, da bi v ponudbo tega produkta čim prej vključili tudi preostale letalske prevoznike, člane Star Alliance.«

Star Alliance, letalska mreža za ves svet, je prvo globalno združenje letalskih prevoznikov, ki ponuja takšen produkt in je pogostim potnikom zdaj na voljo tudi pri letalskih prevoznikih Air China (PhoenixMiles®), Air Canada (Aeroplan®), Air New Zealand (Airpoints®), ANA (ANA Mileage Club®), Asiana Airlines (Asiana Club®), Austrian (Miles & More®), Brussels Airlines (Miles & More®), Continental (OnePass), LOT Polish Airlines (Miles & More®), Lufthansa (Miles & More®), SAS (EuroBonus®), Singapore Airlines (KrisFlyer®), SWISS (Miles & More®), TAM (Fidelidade), TAP Portugal (Victoria®), THAI (Royal Orchid Plus®), Turkish Airlines (Miles & Smiles®), United (Mileage Plus®) in US Airways (Dividend Miles®).

Sedaj, ko nagradni prehod omogočajo še družbe Air Canada, TAM in US Airways je produkt na voljo pri vseh petih ameriških letalskih prevoznikih, ki so člani združenja  Star Alliance.

Od ustanovitve leta 1997 mreža Star Alliance posveča največjo pozornost dodajanju ugodnosti  Programom za pogoste potnike prav vsakega letalskega prevoznika, ki jih pogosti potniki lahko uveljavljajo na celotni mreži letov članic Star Alliance. Združenje Star Alliance je bilo tako prvo združenje letalskih prevoznikov, ki je imetnikom zlatih in srebrnih kartic po vsej mreži omogočalo enotne ugodnosti, kakršne so:

Prednostna prijava na let
- Zlati člani Star Alliance lahko opravijo prijavo na let pri ločenih okencih.
- Prednost na čakalnih seznamih
- Zlati in srebrni člani Star Alliance imajo prednost na čakalnem seznamu, kadar je zaželeni let že v celoti zaseden.
- Prednostno mesto na letališkem čakalnem seznamu (standby list)
- Zlate in srebrne člane Star Alliance so vpisani na vrh čakalnega seznama, če pridejo na letališče brez rezervacije za določen let (odvisno od krajevnih predpisov).
- Vstop v letališke salone
- Zlati člani Star Alliance imajo prost vstop v več kot 970 letaliških salonov po vsem svetu.
- Prednostno označevanje prtljage
- Zlati člani Star Alliance so upravičeni do prednostnega označevanja prtljage v celotnem omrežju.
- Večja dovoljena količina prtljage
- Zlati člani Star Alliance so upravičeni do dodatnega kosa oddane prtljage (če gre za kose) oziroma dodatnih 20 kilogramov (če gre za težo).

Poleg tega je Star Alliance trenutno edino združenje, ki potnikom omogoča, da na eni sami točki rezervirajo letalsko vozovnico in si uredijo prestop na vseh drugih letalskih prevoznikih združenja Star Alliance.

* Opomba: Vsi sodelujoči letalski prevozniki nimajo prvega razreda. Na poletih, kjer sta  samo prvi in ekonomski razred, je možen prestop  iz ekonomskega v prvi razred.