Taurus G4 med nominacijami za Najboljši Design leta 2012

Londonski “Design Museum” je oznanil nominirance za nagrado “Design of the Year 2012”, ki bodo prikazani na razstavi v muzeju med 8. februarjem in 15. julijem.  Pipistrelov Taurus G4 je med nominiranci v kategoriji “Transport”!

Design Museum London je oznanil seznam za peti izbor nagrade “Designs of the Year”  za najboljše oblikovan projekt leta. Lista nominirancev, ki predstavljajo oblikovalske poudarke leta, poveličuje najboljše svetovne oblikovalske dosežke z vseh področij.

Nagrade muzeja oblikovanja Design Museum so v oblikovalskih krogih poznane kot “oblikovalski Oskarji”. Nominacije predstavljajo najbolj inovativne in progresivne primere oblikovanja z vsega sveta, razvrščene v sedem kategorij: Arhitektura, Digitalno oblikovanje, Moda, Pohištvo, Grafično oblikovanje, Transport in Izdelek (industrijsko oblikovanje).

taurus_g4.jpg

Izbor nominirancev sestavlja pisana množica oblikovalskih dosežkov, vključno z olimpijsko baklo za igre leta 2012 v Londonu, delo oblikovalca Barber-ja Osgerby-ja, poročno obleko za grofico Cambridge-a avtorice Sarah Burton za linijo Alexander McQueen, detonator za pehotne mine na pogon vetra in stavbo olimpijskega velodroma za igre 2012.

Nominacije v kategoriji Transport vključujejo poleg Pipistrelovega Taurusa G4 med drugim še Boeing 787 Dreamliner in električni avtomobil T27 Electric Car.

Več informacij o muzeju in izboru: http://designmuseum.org/exhibitions/2012/designs-of-the-year-2012

Vse nominacije bodo na ogled na razstavi ” Designs of the Year” v londonskem Muzeju Oblikovanja od 8. Februarja do 15. Julija 2012. Izmed seznama nominirancev bo prestižna komisija izbrala sedem zmagovalcev, po enega iz vsake kategorije. Zmagovalci bodo razglašeni na svečani podelitvi “Awards Night” v Muzeju Oblikovanja, dne 24 April 2012.