Prenova poslovnega salona

Obstoječi potniški terminal je bil leta 2007 delno prenovljen in razširjen za potrebe vstopa Slovenije v schengensko območje.

jpl_img_2045.jpgS to širitvijo smo občutno izboljšali standard oskrbe za potnike, ki potujejo v ekonomskem razredu, projekt pa zaradi objektivnih omejitev ni zagotovil boljšega standarda poslovnim potnikom. Ti uporabljajo poslovni salon, kot je bil urejen pred leti in ki ne zagotavlja ravni storitve, kakršna pritiče sodobnemu letalskemu potniku, ki potuje v poslovnem razredu. Poslovni salon je premajhen, dotrajano opremljen, tudi ponudbo v njem je treba izboljšati.

Ker Aerodrom Ljubljana želi dvigniti zavedanje, da je storitveno podjetje, kjer je skrb za potnike na prvem mestu, bomo poslovni salon prenovili. Priprave na prenovo potekajo že dlje časa, dejanska dela v obstoječem salonu pa so se  začela v ponedeljek, 5. marca in bodo predvidoma trajala 20 koledarskih dni. V tem času bo vzpostavljen nadomestni poslovni salon, in sicer v Restavraciji Edvard Rusjan. Dostop do nadomestnega salona bo urejen iz pritličja odhodnega terminala v schengenskem delu. Identifikacija za vstop v poslovni salon bo potekala na izhodu 9 (Gate 9), kjer bodo poslovni potniki lahko dobili tudi ostala navodila oziroma informacije o delovanju nadomestnega salona.

Vir: www.lju-airport.si