Qantasov A380 popravljen

a380_qantas_2.jpg

Leto in pol je trajalo, da so Qantasov A380 popravili in, da je lahko poletel nazaj domov.

Qantasovi in Airbusivi inženirji so se soočili s precej hudimi tehničnimi in logističnimi izzivi preden so super velikana spravili nazaj v leteče stanje. Eksplozija motorja, ki je za dobro leto in pol prizemljila A380 se je zgodila na letu Singapur - Sydney novembra 2010.

Šlo je za daleč najbolj obsežno popravilo, ki so ga do danes izvedli Airbusovi inženirji. Med bolj a380_qantas_1.jpgzahtevnimi opravili je bilo pripeljati vse potrebne rezervne dele na letališče v Singapur. Dela so se lotili takoj, ko so dobili dovoljenje lokalnih letalskih oblasti in primerno velik hangar.

facebook.jpgKar šest tednov so pregledovali in ocenjevali povzročeno škodo. Na koncu so se odločili za popravilo. Lahko pa bi se zgodilo, da bi velikana enostavno odpisali. Začasno popravilo in prelet v domačo bazo ni prišlo v poštev, ker bi za testiranje sistemov porabili toliko časa kakor za samo popravilo.

Maja 2011 sta Airbus in Qantas podpisala pogodbo o popravilu, kar je predstavljalo drugo fazo projekta. Dodatno so podpisali še dve pogodbi za uporabo hangarja 1 in 6 na letališču Changi, kjer so opravili vsa potrebna dela. Letalo so morali dvigniti in ustvariti pogoje pri katerih konstrukcija letala ni bila po nepotrebnem obremenjena stanje »zero-g«. Samo oprema za to opravilo je bila naložena na 19 tovornjakih.

a380_qantas_3.jpgZa popravilo so potrebovali 70.000 delovnih ur. Nepotrebno je poudarjati, da so zamenjali vse poškodovane dele od reber, oplate, predkrilc, zakrilc, električne in strojne inštalacije ter nosilec motorja in zaradi varnosti tudi vse štiri motorje. S popravili so letalu dodali 94 kg od prvotno predvidenih 250 kg. Letalne zmogljivosti letala so ostale enake.

Stroški popravila so znašali 143 milijonov dolarjev in jih je plačala zavarovalnica. Štirje novi RR motor Trent 900 pa so stali še dodatnih 100 milijonov dolarjev.

A380 z registracijo VH-OQA »Spirit of Australia« se je v Sydney vrnil 22. aprila. Pred vzletom je izvršni direktor Qantasa dejal: »Zamuja za 18 mesecev. A se je izplačalo počakati.«

Letalo je opravilo prvi komercialni let po incidentu 28. aprila na liniji Sydney – Hong Kong.

Vir: Flight International