Miting malega letalstva Lesce

15. avgust je v Sloveniji dela prost dan – zakaj ga ne bi izkoristili za obisk Mitinga malega letalstva v Lescah? Vsako leto na ta dan lahko na leškem letališču občudujete razstavo maket letal in tudi njihove vragolije v zraku. Miting malega letalstva v Lescah je največja modelarska prireditev v Sloveniji in privabi tudi modelarje iz sosednjih držav.

modeli_img_4399.jpgNa miting pa niso vabljeni le modelarji, saj je razstava maket in vragolij, ki jih modeli jadralnih, motornih in reaktivnih letal izvajajo v zraku, lahko zanimiva za vsakega. Nad njimi bodo navdušeni otroci in tudi odrasli.

Na mitingu malega letalstva se zberejo modelarji iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije in Hrvaške. V letališkem hangarju je na ogled razstava modelov. Poudarek je na maketah letal slovenskih proizvajalcev in konstruktorjev, čeprav svoje mesto najdejo tudi ostali zanimivi modeli.

Strokovna komisija ocenjuje videz maket in njihovo obnašanje v zraku ter najboljše nagradi. Modelarji boste na prireditvi našli tudi trgovce z modelarskimi materiali, na bolšjem sejmu pa boste lahko prodali ali kupili rabljene modele.

Vir: www.radolca.si