Maketa Pipistrelovega Taurusa izobešena na sedežu ICAO

Predstavnik Republike Slovenije, mag. Alojz Krapež, je v četrtek, 18. oktobra, predal darilo ajdovskega Pipistrela Mednarodni organizaciji civilnega letalstva (ICAO).pipistrel_icao3.jpg

Na sedežu ICAO v Montrealu v Kanadi, kjer ima Slovenija predstavništvo, so pretekli teden razstavili maketo Pipistrelovega letala Taurus G4, ki je zmagovalno letalo lanskoletnega tekmovanja NASA v kategoriji najmanjše porabe goriva na določeni razdalji. S Pipistrelovim darilom ICAO-ju, ki je bilo predano v imenu Republike Slovenije, je bila obeležena prva izvolitev naše države v Svet ICAO.

pipisterel_icao2.jpg
Maketa Pipistrelovega letala Taurus G4, ki je narejena v razmerju 1:4, je izobešena na eminentni lokaciji na sedežu ICAO – v glavni hali, 15 metrov nad tlemi, na vrveh, dolgih 30 metrov.

Darilo je v imenu ICAO sprejel generalni sekretar ICAO, Raymond Benjamin, ki se je zahvalil Sloveniji in hkrati poudaril dobro delo Slovenije v Svetu ICAO. V svojem govoru je omenil tudi odličnost lokacije, kjer bo Pipistrelovo letalo zelo dobro vidno in bfacebook.jpgo tako dobilo tudi odlično promocijo. Sprejema so se udeležili vidni predstavniki ICAO-ja, večina članov Sveta ICAO, direktorji birojev, direktorica ACI (Airport Council International) Angela Gittens, podpredsednik IATA-e (International Air Transport Association), Gunther Matschnigg ter člani slovenske skupnosti v Montrealu in tudi iz Toronta (čŒGK, John Doma in Marjan Kolarič, VSKO).

pipistrel_icao1.jpg
Na sprejemu ob dogodku, ki je bil pripravljen s prostovoljnim delom Predstavništva RS v Svetu ICAO, Veleposlaništva RS v Ottawi in slovenske skupnosti v Montrealu, je govoril, poleg mag. Alojza Krapeža, tudi začasni odpravnik poslov na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Ottawi, Luka Kovačec, ki je odkril opisno ploščo, kjer je navedeno, da je donator Slovenija in dan opis letala. Prisotna pa je bila še Urška Binter iz Sava turizma, ki je zbranim predstavljala Slovenijo kot odlično turistično destinacijo.
Vir: Ministrstvo za infrastrukturo in prostor