Samostojen na krilih letala Pilatus PC-9

pc9m_krst_9e66d3c420.jpgDanes, 20. februarja, je bil na letališču Cerklje ob Krki za poročnika Robija Resnika prav poseben dan. Poročnik Resnik je danes z letalom Pilatus PC-9 opravil prvi samostojni polet v trajanju 15 minut.

pc9_krst_a85baaed3f.jpgfacebook.jpgPred tem poletom je poročnik, ki je pričel s šolanjem leta 2010, moral opraviti osnovno usposabljanje na letalih Zlin in 10 ur poleta z letalom Pilatus pod strogim nadzorom svojega inštruktorja.

pc9m_krst_a59d4a5c55.jpgPo uspešno opravljenem poletu so ga pričakali sodelavci iz Letalske šole, ki so pripravili vse potrebno za že tradicionalni protokol - krst, ki pilotu ob takih trenutkih pripada.

Letalska šola je nosilec šolanja pilotov letal in helikopterjev ter drugega letalskega strokovnega osebja SV. Piloti učenci opravljajo osnovno in nadaljevalno šolanje na letalih Zlin 242 in Zlin 143 ali helikopterjih Bell 206, bojno usposabljanje pa izbrani kandidati nadaljujejo na letalih Pilatus PC-9M Hudournik. Po končanem usposabljanju pridobimo bojne pilote, iz njihovih vrst pa LETŠ zagotovi kakovosten inštruktorski kader.

Vir: FB Slovenska vojska