Adria Airways in Turkish Airlines poglobila sodelovanje

Adria Airways in Turkish Airlines sta poglobila medsebojno sodelovanje s podpisom  pogodbe o letih pod skupno oznako na liniji Ljubljana-Istanbul, ki stopa v veljavo s poletnim voznim redom 2013.

adr_crj900.jpgPrevoznika potnikom skupaj omogočata dva leta iz Ljubljane do Istanbula na dan ter izboljšane povezave do ciljev v Turčiji na Srednji in Daljnji Vzhod, v mrežo poletov pa Turkish Airlines dodaja še nove povezave v Afriko in ZDA.

»Prepričani smo, da bo dogovor o letih pod skupno oznako pripomogel k povečanju prometa med državama, še posebej na področju turizma. Istanbul se tudi uveljavlja kot odlično vozlišče za medcelinska potovanja, kar potnikom omogoča večjo izbiro pri načrtovanju potovanj«, je dejal predsednik uprave Adrie Airways Mark Anžur.

»Zelo smo zadovoljni, da smo z Adrio Airways podpisali dogovor o letih pod skupno oznako, saj tovrstno partnerstvo kaže na to, kako Turkish Airlines želi omogočati kar največje število potovanj, ki so na voljo potnikom prek obsežnih mrež obeh letalskih družb. Imeli bomo možnost povečati učinkovitost družbe Turkish Airlines v vzhodni Evropi, s prestopi potnikov v Ljubljani pa jim bomo prek povezave obeh letalskih družb omogočili dostop do še več destinacij v regiji. Z novim codeshare dogovorom bodo stranke hkrati lahko izkoristile tudi celostne storitve, ki jih takšno sodelovanje prinaša,« je dejal dr. Temel Kotil, predsednik in izvršni direktor družbe Turkish Airlines.

Potniki bodo s tem sodelovanjem lahko enostavno in priročno prestopali med obema partnerskima letalskima družbama Star Alliance.

čŒlanek o hitri rasti Turkish Airlines