AERO Friedrichshafen 2013

Letos se je na sejmu predstavilo 630 razstavljavcev iz 35 držav. Kar 70% od 32.600 obiskovalcev (2012: 30.800) je bilo iz letalske stroke. Veliko zanimanje za nova letala in nove tehnologije je stroki predstavilo tudi 12 slovenskih podjetij, ki so se na sejmu predstavila v sklopu Javne Agencije Spirit ali samostojno.

pipistrel_sinus_img_2605.jpgNa Aeru obiskovalci lahko vidijo vse kar leti razen komercialnih, transportnih in vojaških letal. Najbolj je zajeto generalno letalstvo od ultralight in very light kategorij do eno in dvomotornih letal, turbopropelerskih letal, helikopterjev, jadralnih letal, avtogirov, motornih zmajev in seveda dobaviteljev letalskih komponent ter vzdrževalcev letalnikov.

c2p_one_img_2640.jpg
facebook.jpgIvo Boscarol, lastnik in direktor Ajdovskega Pipistrela je za sierra5 povedal: "V lanskem letu smo dali na trg toliko novosti in novih modelov, kot vsi naši konkurenti skupaj. Ravno zaradi tega, ker imamo razvoj v hiši in si lahko privoščimo hitro načrtovanje, hitre spremebe in zelo hitre aplikacije. Imamo tudi to srečo, da imamo v Sloveniji preko 200 koopernatov, ki dihajo z nami, ki sodelujejo z nami in so sposobni naše ideje ali pa po naših željah to narediti tudi v seriji."

Daljšo reportažo iz sejma Aero pa si boste lahko prebrali v začetku junija.

Fotogalerija FB