Predstavitev GoOpti novosti in beneških letališč

V torek, 21. maja je GoOpti – nizko cenovni cestni prevoznik organiziral srečanje ob obletnici drugega leta delovanja skupaj s predstavniki beneških letališč. Dogodka so se udeležili predstavniki največjih slovenskih turističnih agencij, hotelov ter pomembnejši letalski prevozniki (Emirates, Quatar, Delta, Vueling, AirCanada, AirTransat, Tap, Volotea, AirBerlin, US Airways ), ki letijo iz beneških letališč.


goopti_ekipa.jpgOb drugem letu delovanja GoOpti beleži preko 90.000 prepeljanih potnikov na leto in pričakujemo, da bomo dosegli 10.000 potnikov na mesec v maju 2013. Povezanost slovenskega trga z okoliškimi letališči se je izkazalo za ključno, predvsem z beneškima letališčema, ki postajata pomembno letalsko potniško središče za širšo regijo. Več kot 60% vseh GoOpti potnikov je prepeljanih prav na njih.

Uspeh inovativno zamišljenega GoOpti koncepta fleksibilnih odhodov z nizkocenovnim poslovnim modelom presega vsa pričakovanja. Več kot 10 krat dnevno je prevožena relacija med Ljubljano in Trstom ter Benetkami. V povprečju 2 krat dnevno vozimo iz Ljubljane v Milano, Bologno, München, Dunaj… Najnovejša je povezava med Ljubljanskim letališčem in Ljubljano ter s Štajersko, Primorsko in Dolenjsko. S 1. julijem pa bo vzpostavljena tudi povezava med Zagrebom, celotno dolenjsko regijo, Ljubljano, Trstom in Benetkami.

goopti_bus.jpgNovosti in izboljšave pa se obetajo tudi na spletnem portalu za rezervacijo GoOpti  prevozov. V pripravi je najsodobnejši spletni portal na področju fleksibilnih prevozov (DRT-Demand Responsive Transportation), ki bo vseboval izboljšane optimizacijske procese ter verjetnostne algoritme, ki bodo vsebovali trenutno najbolj napredne procese umetne inteligence. S tem se bo omogočila želena širtev dejavnosti v tujino in na medmestni promet in hkrati nudilo uporabnikom (potnikom) prijaznejšo in bolj kvalitetno uporabniško izkušnjo.

facebook.jpgV GoOpti sistemu sedaj deluje pet prevoznikov z 29 vozili, vključno z najnovejšim avtobusom in kombiniranimi vozili na plin. Vizija podjetja je širitev inovativnega poslovnega modela na evropski trg, kateri je bil v raziskavi, ki jo je izvedel GoOpti skupaj z Ekonomsko fakulteto, zaznan kot visoko potencialni. Z novim spletnim portalom se tako konec leta GoOpti širi še na hrvaški trg in v letu 2014 predvideva vstop na italijanski, španski in poljski trg.