Adria Airways s povezovalnimi leti za Royal Jordanian Airline

Ljubljana, 8. februarja (STA) - Slovenski letalski prevoznik je z letalsko družbo Royal Jordanian Airline dosegel dogovor, v skladu s katerim bo za jordanskega nacionalnega prevoznika zagotavljal povezovalne lete z večjimi vozlišči, med drugim na letih od Ljubljane do Münchna, Dunaja in Züricha, so pred dnevi sporočili iz avstrijske pisarne Royal Jordanian Airline.

royal_jordaniana_airlines.jpgAdria Airways bo Ljubljano za Royal Jordanian Airline povezovala z vozlišči v Münchnu, na Dunaju, v Frankfurtu, Carigradu, Zürichu, Amsterdamu in Parizu. Dogovor velja do konca letošnjega decembra. Letalske karte bo možno kupiti pri Royal Jordanian Airline, na njih pa bosta oznaki obeh letalskih družb, so še pojasnili v Royal Jordanian Airline. V Adrii Airways za pojasnila za STA zaenkrat niso bili dosegljivi.

Royal Jordanian Airline je jordanski nacionalni prevoznik, ustanovljen leta 1963. Sprva so leteli s tremi letali na štiri regionalne destinacije, nato pa so se razvili v pomembnega prevoznika. Njihova flota zdaj združuje več kot 30 letal, ki potnike povezujejo s 60 destinacijami po vsem svetu. Royal Jordanian Airline je član letalskega združenja Oneworld, medtem ko je Adria Airways članica združenja Star Alliance. Adria Airways je letos okrepila tudi sodelovanje s srbskim prevoznikom Air Serbia. Družbi sta podpisali dogovor o sodelovanju, po katerem bo lete v Beograd dnevno izvajala Air Serbia.