Najemodajalec Falko je v svoj portfelj vključil letalo Bombardier CRJ900 NextGen

Družbe Adria Airways, Falko Regional Aircraft Limited (Falko) in Bombardier Aerospace so danes sporočile, da je Falko v svoj portfelj vključil letalo Bombardier CRJ900 NextGen in da je bilo letalo oddano v najem Adrii.

adr_crj_900_s5_aau_img_6191.jpgTa nabava Falka, globalnega najemodajalca, usmerjenega v regionalni letalski sektor, je rezultat pogodbe o prodaji in povratnem najemu, sklenjene z Adrio, do nje pa je prišlo po predhodni pogodbi o nakupu dveh letal CRJ900 NextGen, sklenjeni med družbama Bombardier in Adria. Družbi Falko in Adria sta se dogovorili, da bosta drugo letalo CRJ900 NextGen financirali v okviru podobnega dogovora o prodaji in povratnem najemu.

Vključitev prvega letala CRJ900 NextGen v Falkov portfelj je sledila nabavi letala CRJ900, ki jo je družba izvedla pred nekaj meseci.

»Naša letala za regionalne polete Bombardier CRJ900 zagotavljajo odlično stroškovno učinkovitost in prilagodljivost mreže, poleg tega pa so jih zelo dobro sprejeli tudi naši potniki,« je povedal Mark Anžur, predsednik uprave družbe Adria Airways. »Zelo veseli smo, da se nam je prek pogodb o prodaji in povratnem najemu s Falkom uspelo dogovoriti o vključitvi še dveh letal CRJ900 NextGen proizvajalca Bombardier.«

adr_crj_900_s5_aau_img_6183.jpg»Vključitev letal CRJ900 in CRJ900 NextGen je najnovejša v nizu nabav od Falkove ustanovitve leta 2011, predstavlja pa korak naprej v razvoju podjetja kot vodilnega svetovnega neodvisnega najemodajalca letal za regionalne polete,« je povedal Mark Hughes, izvršni podpredsednik za poslovne finance pri družbi Falko Regional Aircraft Limited. »Nakup je bistven dosežek za Falko, saj je to prvo novo letalo, katerega dobava je bila izvedena neposredno od proizvajalca, poleg tega pa še dodatno krepi Falkovo zavezanost k izvajanju usmerjenih naložb v regionalni sektor.  Falko je trenutno v obdobju rasti in širitve z vse večjim številom nabav.«

»čŒestitamo družbi Falko za nabavo njenega prvega letala CRJ900 NextGen,« je povedal Ray Jones, višji podpredsednik za prodajo, trženje in upravljanje sredstev pri družbi Bombardier Commercial Aircraft. »Zaradi velikega tržnega potenciala in izjemne ohranitve vrednosti letala CRJ900 NextGen ter široke baze prevoznikov, ki uporabljajo letala CRJ po vsem svetu, je to letalo zelo privlačno za najemodajalce, kot je Falko.

adria_crj900_img_1994.jpgAdria Airways z vključitvijo dodatnih letal za regionalne polete CRJ900 NextGen v svojo floto potrjuje, da ta letala uspešno nadomeščajo večja letala in nudijo optimalno zmogljivost za delovanje letalske družbe,« je še dodal Jones. »Družba Bombardier je vesela, da se letala CRJ900 NextGen izkazujejo za učinkovita in ekonomična sredstva, ki prispevajo k uspehu Adrie.«

Skupno je Bombardier doslej prejel naročila podjetij za 1814 letal iz serije CRJ, vključno s 341 letali CRJ900 in CRJ900 NextGen. Po vsem svetu so letala iz serije CRJ v uporabi pri več kot 60 letalskih družbah, več kot 30 kupcev pa uporablja poslovne različice letala. Letala so v uporabi v več kot 50 državah na šestih celinah, v povprečju pa letalo CRJ nekje na svetu vzleti vsakih 10 sekund. Letala iz serije CRJ so prepeljala že več kot 1,4 milijarde potnikov, zabeležila pa so že več kot 38 milijonov ur letenja ter več kot 32 milijonov vzletov in pristankov.

O družbi Falko
Družba Falko je bila ustanovljena leta 2011, ko je bil s sredstvi, s katerimi upravlja družba Fortress Investment Group, opravljen nakup družbe BAE Systems Asset Management in njenega pripadajočega portfelja letal.

Falko ima jasno strategijo rasti in namerava še naprej širiti svoje poslovanje ter povečevati svoj portfelj letal in storitev s posebnim poudarkom na trgu letal za regionalne polete. S podružnicami v Evropi, Aziji, Južni Ameriki ter v Avstraliji in Aziji ima Falko dober položaj za zagotavljanje palete rešitev po vsem svetu.  Več informacij na www.falko.com in na Twitter: Falko_RA

O družbi Bombardier
Družba Bombardier je edini svetovni proizvajalec, ki izdeluje letala in tudi vlake. Družba Bombardier s pogledom v daljno prihodnost in uspešnimi rezultati v sedanjosti razvija mobilnost po vsem svetu, saj se odziva na zahteve po učinkovitejšem, bolj trajnostnem in prijetnejšem prometu, ki se pojavljajo vsepovsod. Naša vozila, storitve, predvsem pa naši zaposleni so tisto, zaradi česar smo vodilni na svetu na področju prometa.

Družba Bombardier ima sedež v Montréalu v Kanadi. Z našimi delnicami se trguje na borzi v Torontu (BBD), uvrščeni pa smo tudi v trajnostna borzna indeksa Dow Jones Sustainability World in North America. V davčnem letu, ki se je končalo 31. decembra 2013, so dosegli prihodke v višini 18,2 milijarde ameriških dolarjev.