Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Nova redna povezava Adrie Airways med Tirano in Frankfurtom

adr_tirana_ahp7433.jpgAdria Airways je v mesecu aprilu letos začela leteti na redni povezavi med Tirano in Frankfurtom. Potniki lahko na tej povezavi letijo s 135-sedežnim letalom Airbus A319 štiri krat tedensko.

Adria Airways povezuje glavni mesti Albanije in Slovenije že  vse od marca  1992. Med Tirano in Ljubljano je do danes poletelo že 40.000 potnikov.

adr_tirana.jpgAdria Airways leti na povezavi Tirana- Frankfurt že od meseca aprila, petkov polet pa je skupaj z Letališčem Tirana izbrala za inavguralni polet.

Letalo Adrie Airways A319 so letališki gasilci pozdravili z vodnimi topovi. Predstavnike  Adrie Airways z gosti facebook.jpg iz Slovenije in Nemčije je pričakal predsednik Letališča Tirana Rolf Castro-Vasquez  z delegacijo,  v kateri sta bila direktor Albanske agencije za civilno letalstvo, Petrit Sulaj  in direktorica Kontrole zračnega prometa Albanije, Belinda Balluku.

”Ko Letališče Tirana International Airport vzpostavi novo povezavo, smo še posebej ponosni zaradi napredka, ki smo mu v zadnjih letih priča v zračnem prometu v Albaniji. V imenu Letališča Tirana vam kot enemu naših najboljših strank in partnerjev ob tej priložnosti izrekam iskrene čestitke,« je v svojem govoru poudaril predsednik Letališča Tirana Rolf Castro-Vasquez.

adr_tirana__ahp7498.jpg