Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Dodatni cenovni razredi vozovnic v ekonomskem razredu za tiste, ki potujejo okoli sveta

Mreža Star Alliance, katere članica je tudi Adria Airways,  je svojo ponudbo za svetovne popotnike razširila s predstavitvijo štirih novih cenovnih razredov za vozovnice za potovanja okoli sveta. Potniki lahko zdaj izbirajo med skupaj štirinajstimi cenami vozovnic za potovanja okoli sveta: tri za potovanja v prvem razredu, štiri za potovanja v poslovnem razredu in sedem za potovanja v ekonomskem razredu.

star_copa_img_7852.jpgNajpomembnejša sprememba je, da se cena vozovnice za ekonomski razred zdaj določi z upoštevanjem skupnega števila postankov in razdalje v miljah. Najboljša cenovna možnost je tista, ki potnikom omogoča potovanja do največ 26.000 milj in tri do pet postankov. Višje ravni milj za ekonomski razred – 29.000, 34.000 ali 39.000 – so do zdaj dovoljevale največ 15 postankov. Z uvedbo novih cenovnih razredov lahko potniki zdaj izberejo manj postankov in si tako zagotovijo nižjo ceno. Potnik, ki ima na primer vozovnico okoli sveta za 29.000 milj, se sedaj lahko odloči, da bo naredil samo sedem postankov, in tako v povprečju prihrani 10 odstotkov denarja.

Za boljšo predstavo o številu milj: obseg Zemlje okoli ekvatorja je približno 24.901 milj. Ponujene ravni cen vozovnic potnikom omogočajo izbiro števila milj, ki najbolje ustreza njihovim osebnim potrebam. Dejanske cene se lahko razlikujejo glede na trg in so na splošno ugodnejše kot nakup posameznih enosmernih vozovnic pri različnih letalskih prevoznikih za isto potovanje. Otroci med drugim in enajstim letom plačajo 75 odstotkov cene ustrezne vozovnice za odrasle, mlajši od dveh, ki nimajo svojega sedeža, pa lahko potujejo za 10 odstotkov cene ustrezne vozovnice za odrasle.

star_stevke_img_7760.jpgPotniki lahko sestavijo potovanje po želji znotraj omejitev milj za različne ravni cen. Potovanje se mora začeti in končati v isti državi ter biti na splošno v isti smeri, na vzhod ali zahod, čeprav je nekaj omejenega cikcakanja znotraj istega kontinenta dovoljeno. Potnik mora enkrat prečkati Atlantik in Pacifik ter se za najmanj 24 ur ustaviti v vsaj treh mestih. Celotno potovanje mora obsegati od pet do petnajst postankov (skupno število je odvisno od dejanskega cenovnega razreda).

Potniki z vozovnicami Star Alliance za potovanja okoli sveta lahko načeloma zbirajo milje v katerem koli od osemnajstih programov zvestobe, ki jih ponujajo članice združenja. Zbrane milje se lahko prištevajo k številu, potrebnem za doseganje statusa Star Alliance Gold ali Silver, ter se unovčijo za brezplačne lete, potovanja v višjih razredih, nastanitve in drugo.