Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Posadka Letalske policijske enote se je iz nudenja pomoči v BiH vrnila domov

Policisti iz Letalske policijske enote, ki so od sobote dalje v Bosni in Hercegovini reševali življenja ljudi, pomagali dostavljati zdravila, hrano in druge nujne potrebščine so se danes, 21. maja 2014, vrnili domov.

policija_misija_bih_img_3740_zm.jpgNa vzletno-pristajalno ploščad na sedežu enote, tj. na naslovu Zgornji Brnik 130p, so pristali malo pred drugo uro. Pričakala so jih oba namestnika generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in mag. Karol Turk ter direktor Uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj.

Po tem, ko so včeraj policisti opravili še najnujnejše prevoze, ki jih tamkajšnji prebivalci potrebujejo – tj. prepeljali 36 ljudi in prepeljali 1725 kg tovora (voda, moka) – so v večernih urah zaključili še zadnje naloge. Policijski helikopter AB 212 je namreč namenjen predvsem reševanju, ni pa najbolj primeren za večje transporte, zato so svoje delo, zdaj, ko so bile opravljene najbolj nujne naloge, zaključili. Vse od sobote so prepeljali več kot 100 oseb in na ogrožena prizorišča prepeljali preko tri tone zdravil in najbolj nujne opreme.

Vojaki ostajajo do petka

Vsaj do petka pa v Bosni in Hercegovini in Srbiji ostajajo pripadniki slovenske vojske. V Bosni se je ekipa že zamenjala in je bilo tam skupno 10 pripadnikov, v Srbiji jih je sedem. V Bosni so vojaki rešili že več kot 200 ljudi, med njimi so bili tudi otroci. V Bosno je helikopter Bell 412 poletel iz Slovenije, v Srbijo pa s Kosova.

Vir: Policija