Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Nagrada za najboljšo letalsko družbo letos Cathay Pacific Airways

Nagrado za najboljšega letalskega prevoznika na svetu, ki so jo ta teden podelili na letalskem sejmu v Farnboroughu, je letos osvojil Cathay Pacific Airways s sedežem v Hongkongu. S prvega mesta je izrinil družbo Emirates iz Združenih arabskih emiratov, ki je letos četrta. Na drugo mesto se je uvrstil Qatar Airways, na tretje pa Singapore Airlines.

time_table_img_8628-001.jpgNa peto mesto se je uvrstil Turkish Airlines, sledijo japonski All Nippon Airways, Garuda Indonesia, južnokorejska Asiana Airlines, še en prevoznik iz Združenih arabskih emiratov Etihad Airways, kot edini evropski prevoznik pa je deseterico najboljših sklenila nemška Lufthansa.

Nagrade Skytrax World Airline Awards veljajo za najbolj prestižne v svetovni letalski industriji. Podelijo jih na podlagi anket, ki jih vsako leto opravijo med popotniki iz več kot 160 držav. Poleg krovne kategorije najboljše letalske družbe jih podelijo še v številnih drugih kategorijah.

V kategoriji najboljših letalskih prevoznikov v vzhodni Evropi je slavil ruski prevoznik Aeroflot, slovenski letalski prevoznik Adria Airways pa se je uvrstil na sedmo mesto. Hrvaški letalski prevoznik Croatia Airlines je denimo četrti. Pred Adrio Airways se je na šesto mesto uvrstil madžarski nizkocenovnik Wizz Air, na osmo mesto pa poljski LOT.

Besedilo: Franja Zagorc, STA