Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sprejeta odločitev o eksluzivnem začetku pogajanj

V postopku prodaje družbe Aerodrom Ljubljana, d. d., je Slovenski državni holding, d. d., sprejel odločitev o eksluzivnem začetku pogajanj z najboljšim ponudnikom družbo Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide o vsebini pogodbe o nakupu in prodaji delnic družbe Aerodrom Ljubljana, d. d., za omejeno časovno obdobje so zapisali na spletni strani SDH.

lju_img_6446.jpgZa nakup Letališča Jožeta Pučnika je SDH sicer dobil štiri zavezujoče ponudbe. Poleg Fraporta se za ljubljansko letališče zanimajo še družbe Vinci Airports s sedežem v Parizu, Gruppo Save iz Benetk in sklad Friedmann Pacific.

Spletno Delo pa poroča, da pogajanja z enim partnerjem načeloma znižujejo možnost doseganja višje kupnine. Zakaj so se na SDH odločili za takšno pogajalsko taktiko ni znano, poznavalci pa opozarjajo, da bo pri prodaji Aerodroma Ljubljana še bolj kot to, koliko denarja bo dobila država, pomembna strategija in načrti kupcev za razvoj letališča. Prav s tem se je v torek pohvalilo vodstvo SDH, ki je zadovoljno s prodajnim procesom in načrti kupcev za razvoj letališča. Kupca z močnim finančnim zaledjem in prometnimi povezavami pa si želi tudi uprava ljubljanskega Aerodroma, saj bi letališče tako laže pridobivalo potnike sklenejo na spletnem Delu.