Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

V nesreči uničeni štirje trupi letal B737

V zvezni državi Montana v ZDA je 6. julija iztiril vlak, ki je prevažal šest trupov letal B737, dele trupov letal B777 in dele krila jumbojetov B747.

b737_na_vlaku.jpgVečina komponent je prihajala iz tovarne Spirit AeroSystems Holdings Inc.  iz Wichite v Kansasu od koder je vlak tudi štartal. Komponente letal so bile namenjene v Boeingovi tovarni v Rentonu in Everetu. Trupi treh B737 so končali na brežini reke Clark Fork River v Montani oziroma v njej. čŒetrti trup letala B737 je obležal ob železniških tirih.

S podobnimi težavami sofacebook.jpg se v Boeingu soočili že pred leti, ko je pred dvemi leti tornado poškodoval Spiritovo tovarno v Wichiti in ustavil proizvodnjo za teden dni. Junija 2011 je tornado iztiril vagone vlaka družbe BNSF, ki je vozil skozi Nebrasko in poškodoval trupe letala B737.

b737_v_reki.jpgBoeing redno prevaža komponente svojih letal po železnici skozi Montano. Za prevoz komponent uporabljajo tudi letala in ladje.

Iz Boeinga so sporočili, da nesreča ne bo imela velikega vpliva na proizvodnjo linijo. V prihodnjih nekaj mesecih bodo nadoknadili izgubljena letala.

Boeing danes izdela 42 letal B737 na mesec. Leta 2010 so jih izdelali 31,5, leta 2017 pa jih bodo že 47 na mesec.

Foto: King 5 News