Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Predstavniki Aerodrom Ljubljana tekli po budimpeški vzletno-pristajalni stezi

Predstavniki Aerodroma Ljubljana so s minuli vikend odzvali na vabilo organizatorjev (anna.aero, Nike in Wizz Air) dobrodelnega teka Budapest Airport Runway Run. Na mednarodnem dogodku z izjemno nenavadnim in navdušujočim prizoriščem za tek - vzletno-pristajalno stezo na budimpeškem letališču, se je med seboj pomerilo več kot 600 predstavnikov letalskih prevoznikov, letališč in drugih organizacij s področja aviacije.

budimpesta_img6582.jpgAerodrom Ljubljana je predstavljala ekipa devetih sodelavcev in sodelavk, ki so se odrezali odlično in v kategoriji teka letališč na 12 km (štiri dolžine steze) s skupnim rezultatom dosegli 4. mesto, posamično pa v različnih kategorijah zabeležili tudi tri uvrstitve med najboljših 30. S tekom zbrana sredstva so se namenila izbranim fundacijam za pomoč otrokom, obolelim za rakom, in v druge dobrodelne namene.

Naziv najhitrejšega letalskega prevoznika na svetu si je z najboljšim doseženim rezultatom prislužil Aer Lingus, ki se je teka udeležil z dvema ekipama. Kot najhitrejše letališče na svetu se bo do naslednjič ponašalo letališče v Krakovu. Po osvojitvi steze pa je zmagoslavni občutek zagotovo preveval vsfacebook.jpge udeležence, saj so s svojim trudom pomembno prispevali za plemenit namen. Kot deveta najhitrejša predstavnica nežnejšega spola na svetu se je  na teku zapisala posebna udeleženka, 11-mesečna deklica. Po stezi se je v udobju otroškega vozička popeljala s pomočjo svojega očeta, ki je služil budimpesta_img6583.jpgkot odličen "pogon zadaj". Deklica in oče sta z dogodkom povezana na še en način. Vsem udeležencem je bilo v spomin na 12-letno deklico, njuno starejšo sestro in hči, ki je po petih letih izgubila bitko z levkemijo, izročeno bronasto odličje.

Dobrodelni tek je zabeležil velik odmev, tudi zaradi njegove nenavadne lokacije. Vzletno-pristajalne steze v Evropi namreč ob strogih varnostnih omejitvah le redko gostijo dogodke takšnih razsežnosti. Letališče v Budimpešti je moralo za potrebe organizacije teka za nekaj ur zapreti sicer zelo prometno vzletno-pristajalno stezo in vsa letala preusmeriti na drugo.

Aerodrom Ljubljana med zaposlenimi za promocijo zdravja skrbi tudi z omogočanjem udeležbe na dogodkih, ki spodbujajo zdrav način življenja. Že naslednji mesec se bo 34 predstavnikov družbe udeležilo še enega prepoznavnega tekaškega dogodka, 19. Ljubljanskega maratona.

Vir: lju-airport