Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Airways že deset let članica Združenja Star Alliance

Pred desetimi leti, 18. novembra 2004, je družba Adria Airways www.adria.si  na slovesnosti v Frankfurtu  podpisala sporazum, s katerim je 15. decembra 2004 postala članica združenja Star Alliance.
star_alliance.png
Združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno maja 1997 z vizijo, da postane vodilno svetovno združenje letalskih prevoznikov za pogoste mednarodne potnike. V svojem delovanju si prizadeva, da potnikom nudi široke možnosti letalskih  povezav  po celem svetu in jim hkrati zagotavlja enostavno in udobno potovanje.

Združenje Star Alliance, ki se je s prvotnih pet povečalo na 27 članov, z 18.500 leti dnevno in s 1316 destinacijami v 192 državah danes zagotavlja najobsežnejše omrežje med letalskimi združenji. »Za nas je bil vstop v to zvezo strateški cilj, ki nam omogoča, da nas potniki dojemajo kot mrežnega prevoznika, ki ponuja globalno storitev in boljšo ponudbo za potnike: Združenje Star Alliance pogostim potnikom programov zvestobe vseh članic zagotavlja skupne ugodnosti, kot so zbiranje in uveljavljanje nagradnih milj na letih vseh članic združenja Star Alliance, priznavanje statusa in zagotavljanje s tem povezanih ugodnosti, « je o prednostih članstva v Združenju povedali predsednik uprave Adrie Airways, Mark Anžur.