Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Policijski AB-412 se vrača pod slovensko nebo

s5-hpa_img_0819.jpgVloga za pridobitev certifikata o plovnosti je vložena.

facebook.jpg V Letalski policijski enoti pričakujejo, da bodo postopki, ki jih vodi Agencija za civilno letalstvo končani v roku dveh mesecev. Piloti LPE, ki imajo potrebne licence in pooblastila za ta tip helikopterja bodo z njim opravili še od 15-20 testnih letov, potem pa bo helikopter pripravljen za operativno uporabo. Z njim bodo v okviru GRS in HNMP zopet reševali življenja.

s5-hpa_img_0820.jpgKo bo helikopter v operativni uporabi ga bodo uporabljali za naloge zagotavljanja helikopterske podpore enotam policije, zaščite, reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, nujnih medicinskih in humanitarnih prevozov ter prevozov za državne organe.

s5-hpa_img_0822-001.jpg

Agusta Bell AB-412, S5-HPA je helikopter srednjega velikostnega razreda in je bil izdelan 15. 12. 1987. Uporablja se predvsem za prevoz potnikov in bolnikov, po potrebi pa tudi za druga operativna dela, ki so bolj zahtevna od tistih, ki jih lahko opravlja AB-212. Zasnovan je bil kot naslednik helikopterja Bell-212, od katerega pa se navzven najbolj očitno razlikuje po štirikrakem glavnem rotorju.

Foto: Borut Podgoršeks5-hpa_img_0822.jpgs5-hpa_img_0821.jpg