Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Air Valee povezal Portorož z Italijo

Fokker 50 letalske družbe Air Vallee, ki je v četrtek priletel iz italijanskega Salerna se je danes vrnilo v Italijo. V Portorožu bo ponovno konec decembra in sicer 23., 26. in 30. decembra in potem vsak mesec od tri do štirikrat.

Letalske vozovnice lahko kupite pri Lipican Aer letalsko podjetje d.o.o., cena povratne vozovnice v Salerno znaša 300,56 EUR, v Rim pa 287,43 EUR. (Ceni vključujeta letališke takse in pristojbine ter nadomestilo za izdajo vozovnice.) Naročnik teh letov, je podjetje CTM (Centro Turistico Mediterraneo).

facebook.jpg Vzpostavitev letalske linije je povezana z visokimi stroški. Na letališču v Portorožu si ves čas prizadevajo vzpostaviti nove linije, vendar ob tem pričakujejo tudi sodelovanje ostalih deležnikov, ki bi od tega imeli največ, torej hotelirjev. »Tu pa se vedno pojavijo težave, saj je vse povezano s finančnimi sredstvi, kot tudi pri iskanju touroperaterja, ki bi polnil letala.« so sporočili z letališča Portorož. Ob tem so dodali, da postopki glede podaljšanja VPS žal tečejo zelo počasi, letališče pa je predlagalo rešitve, ki bi pripeljale do podaljšanja VPS pred sprejetjem državnega prostorskega načrta in upajo, da bo odziv države pozitiven. VPS želijo podaljšati za 200m. Na letališču Portorož so v letu 2013 dosegli rekordno število prepeljanih potnikov in sicer 26.000, letos pa, zaradi celoletnih, izredno slabih vremenskih razmer, kot tudi zaradi pogostih zapor zračnih poti na območju Postojne, zaradi usposabljanj slovenske vojske, nekaj manj, cca. 22.000 potnikov.

flyer_neapelj.jpgflyer_rim.jpgflyer_salerno.jpg