Dubai Air Show 2007

Obiskali smo letalski salon v Dubaju in napisali kratko reportažo.

 
Arabci si ogledujejo A380Gre za najpomembnejši letalski dogodek na Bližnjem vzhodu, organizatorji pa si želijo več. Želijo, da bi njihov salon prerasel v drugega največjega na svetu. Po vrednosti sklenjenih poslov so to vlogo vsekakor dobili. Vedeti pa je potrebno, da je za velik del teh poslov odgovorno lokalno gospodarstvo z letalskimi prevozniki na čelu, ki svoja naročila obelodanijo takrat, ko njim najbolj ustreza. Na ta način se umetno ustvarja pomembnost dogodka, ki še išče svoje mesto v svetovnem merilu.

Letalska panoga na arabskem polotoku se kakor feniks vzpenja iz 'peska' in postaja vse pomembnejši akter v svetovnem pomenu. Njihova logika se vrti predvsem v trikotniku – transport, vzdrževanje in izobraževanje. Vse to pa je podprto z ustrezno infrastrukturo. Torej v tistih segmentih, kjer so lahko konkurenčni in kjer lahko iztržijo največ.

Tokratni, deseti bienalni letalski salon v Dubaju je postregel z posebnim rekordom, ki mu ni para. Skupno so v petih dneh sklenili za preko sto milijard dolarjev poslov. Večinski del poslov seveda odpade na Airbus in Boeing. Na svoj račun pa so prišli tudi proizvajalci poslovnih letal Cessna, Gulfstream, Hawker, Dassault, Bombardier, Eclipse ter proizvajalci letalskih motorjev in helikopterjev. Skupno je na salonu svoje izdelke in storitve predstavljalo 850 razstavljalcev iz 50 držav. Obiskovalci smo si lahko ogledali 140 letal, med katerimi so prevladovala poslovna letala prej omenjenih proizvajalcev. Na prireditvenem prostoru sta izstopala A380 in pa ameriški paviljon na katerem je bilo deset letal in helikopterjev. F-117AAmeričani so predstavili F-117A, ki je vsak dan tudi letel v programu, F/A-18F super horneta, F15E, B1-B in transportni letali C-17 globemaster III in C-130 ter letalo za opazovanje E-2C Hawkeye. Glede na velik tržni potencial na Bližnjem vzhodu, bi pričakovali tudi prisotnost Boeingovih letal z B777 na čelu. Tako pa je bil Boeing z letali prisoten le posredno preko SilverJeta, ki je predstavil all-business letalo B767, ki bo začelo leteti na progi London-Dubaj v poslovni konfiguraciji sedežev. Posebna atrakcija za obiskovalce salona pa so bile akrobatske skupine francoska Patrouille de France, španska Patrulla Aguila in britanski Red Arowsi.

Infrastruktura

Letališče v DubajuRast v letalski panogi na Arabskem polotoku je ogromna in povpraševanje po letalih in z njimi povezanimi storitvami je v zalivu velikanska. Dubaj postaja vse pomembnejša poslovna in turistična destinacija, ki s svojim spretnim marketnigom privablja kapital z vseh koncev sveta. Proces je sprožil verižno reakcijo, ko različne gospodarske panoge lovijo ena drugo in na ta način povečujejo svoje zmogljivosti. Dubaj je tako postal mesto presežnikov in za zadovoljevanje vseh predvidenih potreb letalska panoga vlaga ogromna sredstva (33 milijard dolarjev) v izgradnjo novega Aviation Citya v bližnjem Jebel Aliju, ki bo združeval letališče -JXB- z vsemi spremljevalnimi dejavnostmi. Kapaciteta letališča, ki bo v celoti zgrajeno do leta 2012 bo 120 milijonov potnikov in 12 milijonov ton tovora, razprostiralo pa se bo na 140 kvadratnih kilometrih. Prvo fazo letališča bodo odprli že leta 2009. Letališče bo imelo šest vzporednih 4,5km dolgih vzletno pristajalnih stez opremljenih s sistemom CAT III.

Letošnje leto bo preko Dubajskega letališča -DXB- potovalo 33,5 milijona potnikov do leta 2010 pa se bo številka povzpela na 50,8 milijonvo. Kljub temu, da gradijo novo letališče je tudi staro deležno velikih vlaganj. Maja prihodnje leto bodo odprli tretji terminal. Letališče bo imelo prvi namensko zgrajen terminal, ki bo hkrati lahko sprejel 23 letal A380. Letališče pa bo s podzemno železnico povezano s centrom mesta. Družba Emirates pa gradi, nov center za šolanje pilotov, kabinskega osebja in vzdrževalcev. Poleg tega gradijo tudi catering center vreden 120 milijonov dolarjev, ki bo na dan lahko pripravil 115.000 obrokov. Poleg tega so vlaganj v novo infrastruktoro deležna še latališča v Abu Dhabiju in Al Ainu, kjer bo letališče predvsem za nizkocenovnike. Dve milijardi dolarjev bodo vložili v letališče v Dohi (Qatar), Savdska Arabija bo zgradila vsaj tri nova letališča in posodobila obstoječi dve, ki sta mednarodni.

Transport

CRJ900 si z zanimanjem ogledujejo potencialni kupci Flota letalske družbe Emirates, ki danes šteje 111 letal se bo skokovito povečala in do leta 2015 želijo postati največja letalska družba na svetu. Emirates imajo danes naročenih preko 200 letal v skupni vrednosti 60 milijard dolarjev. S svojimi letali povezujejo 97 mest na šestih celinah. V povprečju dobijo eno novo letalo vsak mesec. Prvi dan salona v Dubaju so naročili 131 novih letal, od tega 120 A350XWB in 11 A380. Vrednost naročila je 31,7 milijarde dolarjev. Niso pa Emirates edina družba, ki na veliko kupuje nova letala. Na področju Združenih Arabskih Emiratov in Perzijskega zaliva svoj tržni delež povečujejo tudi drugi letalski prevozniki. Tako bo Ethiad Airways iz Abu Dhabija prihodnje leto naročil vsaj 25 novih letal, nizkocenovnik Air Arabia bo naročil okrog 40 ozkotrupnih letal, Quatar Airways je kupil 57 Boeingovih širokotrupnih letal. Pismo o nameri za nakup dvesto letal je podpisalo lizinško podjetje Dubai Aerospace kokpit_eclipse_500_img_2748.jpgEnterprise, ki je naročilo pravično porazdelilo med Airbus in Boeing. Stodvajeset letal pa bodo kupili tudi pri saudskem lizinškem podjetju Saudi Arabia National Air Services. Poseben mejnik je doživel tudi Airbus, ki je pridobil prvega zasebnega kupca za A380. VIP izvedbo A380 je naročil Savdski princ Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Alsaud. Skupno naročilo vseh prodanih A380 je že 189. Da pa le ne gre vsem tako lepo govori zgodba o letalski družbi Gulf Air iz Bahraina. Število letov v Evropo in Azijo so zaradi nezasedenost potniških kabin zmanjšali za 20 oziroma 15 odstotkov. Razprodajajo tudi svoja letala, da bi umirili stroške, ki so nenavadno visoki zaradi napačnih poslovnih odločitev v preteklosti. Novi izvršni direktor Björn Näf predvideva, da bo družbo konsolidiral v letu in pol.

Vzdrževanje in izobraževanje

Turški awacs B737V okviru letališkega mesta ja načrtovana servisna cono za opravljanje vseh vrst pregledov za letala Airbus, Boeing in poslovno aviacijo, ki se bo razprostirala na 6,7 kvadratnih kilometrih ter center za izobraževanje v letalskih poklicih. V letališkem mestu predvidevajo tudi vzdrževalno servisne centre V Dubaju so ustanovili novo univerzo DAE University, ki bo imela programe vseh vrst aeronavtičnih strok. Veliko pozornost pa posvečajo tudi izobraževanju pilotov. Glede na predvidevanja, da se bo svetovna flota do leta 2025 podvojila bodo letalske družbe potrebovale 17.000 novih pilotov na leto. Pomanjkanje pilotov že danes sili letalske družbe, da na svoje stroške šolajo pilote, ki potem delajo za njih in so na nek način zagotovljen kader. Na bližnjem Vzhodu bodo tako v prihodnjih letih odprli vsaj šest centrov za izobraževanje pilotov. Letno bo vsak od njih izšolal vsaj 250 pilotov, kar bo komaj zadostilo povpraševanju. Flota letal družbe Emirates je vedno večja in v povprečju ena najmlajšihDa bi pospešili šolanje pilotov preučujejo nove učne metode, ki bodo temeljile na usposabljanjih manj izkušenih letalcev. Gre za projekt Multi Crew Pilot Licence (MPL), kjer bi kandidate izurili za sopilote. Taki tečajniki bi leteli na simulatorjih in bi pred diplomo opravili 40 ur naleta. Od tega deset samostojnih ur. Tu se postavlja predvsem vprašanje ustrezne usposobljenosti sopilotov, ki pa ga bo ICAO vsekakor ustrezno rešila. Emirates-CAE Flight Training center je kupil dva nova simulatorja za letala Global Express in Hawker 800XP. Skupno imajo sedaj 10 simulatorjev, predvsem za potniška letala Airbusa A320/ACJ, A330/340 in Boeinga B777, B737/BBJ ter Gulfstreama IV in V ter za Bell 412.

Prihodnji salon Dubaj Air Show 2009 bo potekal na novem letališču JXB, ki ga danes še gradijo. Organizatorji ponovna napovedujejo vse v presežnikih, a tisti, ki smo imeli priložnost obiskati evropske salone od Pariza preko Londona do Berlina, lahko brez dvoma ugotavljamo, da so evropski saloni po kvaliteti še vedno daleč pred Dubajskim.

Na trgu poslovnih letal je bil najbolj odmeval podpis, pisma o nameri o nakupu prvega nadzvočnega poslovnega letala Supersonic Bussines Jet - SBJ. Podjetji Aerion, ki bo SBJ razvilo ter proizvajalo in ExecuJet, ki zunaj ZDA trži to letalo sta 80 milijonov vredno letalo prodala v Saudsko Arabijo. Kupec Tarek bin Laden je ob tej priložnosti vplačal depozit v vrednosti četrt milijona dolarjev.

Turške letalske sile so predstavile popolnoma novo letalo za zgodnje opozarjanje Boeing B737 AEW&C. Prvega so sestavili v obratih Boeinga c Seattlu, medtem, ko bodo ostale tri sestavili v Turkish Aerospace Industries v Ankari. Testni poleti se bodo začeli prihodnje leto.

Letalski saloni po svetu
 
ILA 2005
Farnborouhg 2006
Le Bourget 2007
MAKS 2007
Dubaj 2007
Razstavljalci
1014
1480
2000
787
850
Sodelujoče države
42
35
42
39
50
Število razstavljenih letal
340
145
140
279
140
Vsi obiskovalci
250.000
270.000
314.000
725.000
45.000

Fotografije: Borut Podgoršek