Izbrali ponudnika za gradnjo in upravljanje letališkega hotela

Letališki hotel na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana bo gradil Vegrad, d.d., s hotelom blagovne znamke park Inn pa bo upravljala hotelska veriga The Residor Group. Hotel bo začel obratovati najkasneje do 30. septembra 2010.

Zbiranje ponudb smo objavili junija letos. Predmet ponudbe je bila gradnja in upravljanja hotela v poslovni coni na letališču. Primarna politika pri gradnji poslovne cone je, da Aerodrom Ljubljana ni investitor v objekte, temveč daje zemljo v najem. V razpisnih pogojih smo navedli, da mora hotel upravljati uveljavljena mednarodna hotelska veriga, ki upravlja gradbisce_parking_img_8922.jpgnajmanj 20 hotelov, in izpolnjevati pogoje hotela s štirimi zvezdicami, ponujati najmanj 150 sob, kongresni center, restavracijo, sodoben fitnes in wellness center.

Ponudbe so v roku oddali štirje ponudniki. Po temeljitem pregledu ponudb sta bila v drugi krog izbora uvrščena dva ponudnika, s katerimi so opravili dodatna pogajanja, in sicer Vegrad, d.d. in nemško podjetje WPG, d.o.o. Oba ponudnika sta za upravljavca hotela ponudila isto renomirano hotelsko verigo. Komisija za pregled prispelih ponudb je kot boljšega ponudnika izbrala Vegrad, d.d.

Gradnja hotela je nov objekt v nizu razvojnih naložb na letališču. Aerodrom Ljubljana trenutno gradi severno parkirišče in zaključuje pridobivanje gradbenega dovoljenja za razširitev letališke platforme, ki bo zgrajena najkasneje do pomladi prihodnjega leta. Končujejo tudi popise za nov terminal T2. Evropski razpis za terminal bomo objavili decembra ali januarja in če ne bo pritožb, se bo gradnja začela spomladi prihodnje leto. Dokončan naj bi bil v začetku leta 2011, odprli pa ga bomo maja istega leta. V načrtu je še obnova vzletno-pristajalne steze, še ena parkirna hiša in pa prestavitev regionalne ceste, ki vodi mimo letališča.