Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

05 Feb 23
Napisal
Objavljeno v Novice

Kakor smo pred dnevi predvideli, da bodo subvencije v prvi fazi najverjetneje črpali le nizkocenovnik(-i), se bo verjetno uresničilo. Zanimanje sta s sestanki s predstavniki države pretekli teden izkazala irski Ryanair in madžarski Wizz Air.

04 Feb 23
Napisal
Objavljeno v Novice

Danes je zaradi močnega severozahodnega in severnega vetra prišlo do večjega števila neuspelih (prvih) pristankov potniških letal na letih v Ljubljano ter preusmeritvijo Boeinga MAX iz Dubaja.

04 Feb 23
Napisal
Objavljeno v Novice

Današnji jutranji čarterski let Trade Air-a iz Ljubljane za Tenerife, je nad Genovskim zalivom prekinil let do Kanarskih otokov ter se vrnil v Ljubljano.

03 Feb 23
Napisal
Objavljeno v Novice

V sredo, 1. februarja, je poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč v vrhniški vojašnici gostil generalpodpolkovnika Fernanda de la Cruza Caravaca, poveljnika Večnacionalnega centra za zračne operacije s sedežem v španskem Torrejónu (angl. Combined Air Operations Centre Torrejón - CAOC TJ). Namen obiska je bila poglobitev sodelovanja pri skupnem varovanju Natovega zračnega prostora in krepitev sodelovanja Slovenske vojske v Večnacionalnem centru za zračne operacije.

02 Feb 23
Napisal
Objavljeno v Novice

V uporabo so predali še zadnjo izdelano letalo Boeing 747 in obenem počastili najbolj zaslužnega moža pri nastanku legendarnega Jumbo jeta, Jožeta Suhadolca - Joe Sutterja, inženirja slovenskega rodu

01 Feb 23
Napisal
Objavljeno v Novice

Državni zbor je v petek sprejel zakon za zagotovitev večje letalske povezljivosti Slovenije in s tem več milijonske subvencije za tuje letalske prevoznike.

31 Jan 23
Napisal
Objavljeno v Novice

Vlada se je seznanila z Informacijo o aktivnostih izgradnje zmogljivosti za gašenje požarov iz zraka in soglaša z aktivnostmi, ki bodo omogočile nakup letal za gašenje požarov iz zraka. Ob tem je vlada v veljavni Načrt razvojnih programov 2023-2026 uvrstila novi projekt – Izgradnja zmogljivosti za gašenje požarov iz zraka.

30 Jan 23
Napisal
Objavljeno v Novice

Uporaba mešanice letalskega goriva s trajnostnim v zadnjih letih postaja veliko pogostejša, a bi lahko  popolna uporaba trajnostnega goriva sčasoma postalo tudi redna praksa.

29 Jan 23
Napisal
Objavljeno v Novice

Na letališču v Talinu so za prevoz zaposlenih in majhnih paketov med hangarji pričeli uporabljati samovozeče mini avtobuse.

28 Jan 23
Napisal
Objavljeno v Novice

Srbska JAT Tehnika, članica ene vodečih organizacij za letalsko vzdrževanje Avia Prime Group, ki poleg Srbov vključuje še dve veliki podjetji, poljski Linetech in slovensko Adrio Tehniko, je dosegla nov mejnik za evropsko letalsko vzdrževanje. Kot prvi v Evropi so namreč uspešno izvedli konverzijo letala Boeing 767-300 iż potniške različice v tovorno.

Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28