Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pon10Apr2023

Finnair ponovno z ljubljanskega letališča v Helsinke

Informacije
Davor Golec

Po treh letih prekinitve letenja se na Letališče Ljubljana vrača prevoznik Finnair.

Danes, 10. aprila, ponovno vzpostavlja lete v Helsinke. Slovenijo bo s Finsko povezoval štirikrat na teden.

Na ploščadi ljubljanskega letališča bo spet mogoče uzreti letala Finnaira. Po daljši prekinitvi letenja – finski prevoznik je nazadnje z Brnika letel oktobra 2019, bo Slovenija spet neposredno povezana s Finsko. Prek domačega letališča Helsinki Vantaa bo Finnair potnikom ponujal tudi dobre možnosti povezovalnih letov naprej v Azijo. Leti bodo na voljo vsak ponedeljek, torek, četrtek in soboto, z odhodom z Brnika ob 9:25 in prihodom v Helsinke ob 13:05 po lokalnem času, po dveh urah in 40 minut letenja. Lete bo Finnair opravljal z letalom Airbus A319.

»Izjemno nas veseli, da se Finnair po treh letih vrača in nas spet postavlja na njegov zemljevid letov. Turističnim in poslovnim potnikom tako približuje Finsko in Slovenijo, po sproščanju omejitev potovanj v azijskih državah pa vzpostavlja tudi pomemben most za ponovne prihode azijskih turistov v Slovenijo,« je ob vrnitvi finskega prevoznika povedala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.

»Potniški promet je v prvih treh mesecih letošnjega leta okreval dobro, z vsakim novim tednom poletnega voznega reda pa bo postajal živahnejši. Od nedavnega je mreža poletov obogatena za tri povezave – v Amsterdam, na London Heathrow in v Prištino, povečalo se je število tedenskih letov v Bruselj, Zürich in Varšavo. Kmalu pričakujemo tudi pogostejše lete v Frankfurt, do poletja pa še vrnitev povezav v Pariz Orly, Tivat in Tel Aviv ter nove lete v Atene,« je še dodala dr. Stapel.

Nedavno, 26. marca, sta se po zimskem premoru na ljubljansko letališče vrnila British Airways in Transavia, z leti na londonski Heathrow in Amsterdam. Prevoznik GP Aviation je 31. marca vzpostavil redne lete v Prištino. Mrežo letov bodo v poletnem voznem redu dopolnili še prevozniki Transavia France z leti v Pariz Orly, Air Montenegro v Tivat in Israir Airlines v Tel Aviv. Prevoznik Aegean Airlines bo v začetku junija vzpostavil nove redne lete v Atene.

Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo 21 rednih letalskih povezav z 18 prevozniki.

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.