Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sob04Feb2023

Trade Air-a za Tenerife se je vrnil na Brnik

Informacije
Davor Golec

Današnji jutranji čarterski let Trade Air-a iz Ljubljane za Tenerife, je nad Genovskim zalivom prekinil let do Kanarskih otokov ter se vrnil v Ljubljano.

Letalo na letu TDR210 je ob 08:23 poletelo z Brnika ter se po 45 minutah leta, na območju italjanskega zračnega prostora, obrnilo za 180 stopinj ter nadaljevalo pot nazaj proti ljubljanskemu letališču, kjer je pristalo ob 09. uri in 10 minut. Razlog vrnitve nam zaenkrat še ni znan, najverjetneje pa gre za tehnično okvaro in bo letalu vso tehnično podporo lahko nudila Adria Tehnika. Gre za letalo Airbus A320 registrskih oznak 9A-BTK hrvaške letalske družbe Trade Air. Omenjena letalska družba ima na Brniku baziranih več letal Airbus A320 za namene čarterskih letov za namene slovenskih turističnih agencij.

Trade Air diversion 04FEB23

Nekaj minut po pristanku letala za Tenerife, je na Brniku pristalo še eno letalo iste hrvaške letalske družbe (airbus A320, reg. 9A-BTI) na pozicijskem letu XK902 iz Korzike. V kolikor ni večje tehnične okvare, bi lahko v roku ene ure let opravilo to drugo letalo, ki ima isto kapaciteto sedežev kot letalo, ki se je vrnilo. Tretje letalo Trade Air-a se vrača na Brnik danes opoldan, po tem ko je nekaj dni letel za Air Serbio na letih iz Beograda.

UPDATE 10:00: Po podatkih s strani ljubljanskega letališča, bo ponoven odhod letala Trade Air-a za Tenerife ob 10:30. Let bo izveden z drugim letalom Airbus A320, reg. 9A-BTI, ki smo ga že pred tem najavili kot najverjetnejšo alternativo zaradi tehnične okvare Airbusa A320 re. 9A-BTK.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.