Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pet14Okt2022

Flycom z novim letalom za snemanje iz zraka

Informacije
Davor Golec

Slovensko podjetje Flycom Technologies iz Kranja je pred dnevi prevzelo že drugo letalo Diamond DA42 MPP GeoStar za kompleksno snemanje iz zraka za naročnike iz različnih področij. Prvo letalo uspešno uporabljajo že 2 leti.

Flycom ponuja široko paleto storitev daljinskega zaznavanja iz zraka, od tipičnega kartiranja velikega območja do zelo specifičnih pregledov infrastrukturnih območij. Letalo za snemanje iz zraka bo omogočilo daljše in hitrejše misije z možnimi kombinacijami orto, poševnih in/ali LiDAR zajemov podatkov v standardni dvočlanski konfiguraciji posadke pilot-operater z uporabo najnovejše opreme.

Novo letalo je, tako kot prvo, avstrijskih registrskih oznak (neuradno zaradi operativnih zadev). Prvo ima registracijo OE-FFC, drugo pa OE-FZZ.

Gospod Vid Jakopin, vodja oddelka za daljinsko zaznavanje pri Flycom-u, pravi: “Dostava še enega DA42 MPP je bil naš odziv za vse večje povpraševanje naših strank po več podatkih iz zraka. Zahtev je vse več ter se po kompleksnosti in željah spreminjajo. Letalo bo nemudoma poslano na državno raziskavo LiDAR na Hrvaškem. Z drugim letalom smo si zagotovili drugo zanesljivo in stroškovno učinkovito platformo za naša dela v zraku.”

"Ponosni smo, da visoko profesionalnemu končnemu uporabniku nudimo še eno rešitev na ključ za posebne naloge. Flycom je eden vodilnih ponudnikov v panogi na trgu snemanj iz zraka in njihova odločitev o nakupu drugega DA42 MPP GeoStar dokazuje naš najsodobnejši koncept," pravi gospod Mario Spiegel, vodja prodaje oddelka za letala za posebne namene pri Diamond Aircraft Austria. "Z letalom je mogoče na zelo ekonomičen način pridobiti izjemno veliko podatkov. Temu pripomorejo izjemno učinkoviti motorji, ki porabijo manj goriva ter tako lahko naš partner deluje okolju čim bolj prijazno," je še dodal gospod Spiegel.

Vir in foto: Diamond

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.