Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pet30Dec2022

Večja ponudba letov v Dubaj in Istanbul

Informacije
Borut Podgoršek

Letalski prevozniki krepijo letenje z ljubljanskega letališča. Od sedaj flyDubai ponuja dnevne lete v Dubai. Še v zimski sezoni bo povezavo z Brnika v Istanbul nadgradil Turkish Airlines, pomembne okrepitve za povezljivosti obeta poletna sezona 2023, ki bo prinesla tudi novost – redne lete v Atene bo vzpostavil prevoznik Aegean Airlines.

FlyDubai, nizkostroškovnik lete izvaja pod skupno oznako z družbo Emirates ter tako potnikom omogoča enostavno nadaljevanje poti prek letalskega vozlišča v Dubaiu na vse konce sveta. Februarja 2023 bo prevoznik Turkish Airlines povezavo v Istanbul okrepil z dodatnimi frekvencami in prvič odkar leti z ljubljanskega letališča v zimski sezoni ponudil 12 tedenskih letov.

Pomembne okrepitve povezljivosti obeta prihodnja poletna sezona, za katero prevozniki že napovedujejo obseg letenja, postregla bo tudi z novostjo. Po trenutnih napovedih naj bi bilo na voljo 18 rednih letalskih povezav s 16 prevozniki. Z junijem bo mrežo letov z ljubljanskega letališča okrepil Aegean Airlines z dvakrat tedensko povezavo v Atene. Pogostost letov bo v primerjavi s preteklo sezono povečala večina prevoznikov, med temi po obsegu velja posebej izpostaviti Lufthansine trikrat dnevne lete v Frankfurt in dvakrat dnevne lete v München.

Prevozniki trenutno napovedujejo naslednje število letov:

 • Transavia petkrat tedensko v Amsterdam,
 • Air Serbia 18-krat tedensko v Beograd in trikrat tedensko v Niš,
 • Brussels Airlines šestkrat tedensko v Bruselj,
 • flydubai dnevno v Dubaj,
 • Lufthansa trikrat dnevno v Frankfurt in dvakrat dnevno v München,
 • easyJet šestkrat tedensko v London, Gatwick,
 • British Airways šestkrat tedensko na London Heathrow,
 • Turkish Airlines dvakrat dnevno v Istanbul,
 • Wizz Air dvakrat tedensko v London, Luton,
 • Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,
 • Air France vsaj desetkrat tedensko v Pariz,
 • Israir dvakrat tedensko v Tel Aviv,
 • Air Montenegro v Podgorico in Tivat,
 • LOT Polish Airlines sedemkrat tedensko v Varšavo in
 • SWISS Airlines devetkrat tedensko v Zürich.

lju easy flydubai

Prve napovedi letenja na počitniške destinacije kažejo tudi na pestro ponudbo čarterskih letov. Med njimi bodo ponovno najbolj priljubljene počitniške destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov (Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona). Organizirana potovanja pod okriljem slovenskih turističnih agencij bodo s čarterji tudi na Madeiro in v Porto, na Azore, Ferske otoke in Škotsko, Islandijo, Tenerife, Zelenortske otoke, v Kairo, Jordanijo, na Nizozemsko in v Rigo.

Med poletno sezono 2022 se je na ljubljansko letališče spet vrnil pravi popotniški vrvež. Promet tudi v zimski okreva dobro – v obdobju od januarja do konca novembra so v javnem prometu oskrbeli 909.634 potnikov, kar je 141% več kot v enakem obdobju lani. Načrtujejo, da bodo do konca leta oskrbeli blizu milijona potnikov.

“Promet tudi v zimski sezoni okreva dobro, nekateri prevozniki so oz. bodo celo okrepili letenje, kar kaže, da povpraševanje po letih še nadalje okreva. Preliminarne napovedi ponudbe letov v poletni sezoni so obetavne – znatno se bodo v pogostosti letenja nadgradile direktne povezave prevoznikov do velikih letalskih vozlišč – Frankfurta, Londona, Pariza, Bruslja, Züricha, Istanbula, Dubaja in Münchna, kar bo razširilo možnosti za letenje z ljubljanskega letališča na vse konce sveta. Naša mreža letov bo bogatejša za novo destinacijo – pozdravili bomo redne lete v Atene. Na voljo bo tudi pestrejša ponudba čarterskih letov,« je okrevanje prometa in obete za poletno sezono komentirala dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.