Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pon17Jul2023

Ilyushin IL76 na posebnem snemanju v Mariboru

Informacije
Davor Golec

The Grand Tour, znana serija oddaj, kjer Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May opravljajo različne naloge in izzive, ponavadi povezano z bencinskimi hlapi, je gostovala na letališču Edvarda Rusjana Maribor. Prilagamo možnost ogleda več kot 4 minute posnetega dogajanja na mariborskem letališču.

Ve se, da v kolikor se ti možje odločijo nekaj posnet, to ponavadi tudi izvedejo. Tokrat so za pomoč potrebovali še letališče in veliko tovorno letalo. Uporabili so mariborsko letališče in letalo, nič manjšega kot, Ilyushina IL76. V zadnji pobjavljeni seriji z naslovom Eurocrash, so se odpravili tudi v Srednjo Evropo. Zamislili so si cestno potovanje od severa Poljske pa do Slovenije. In to ne z običajnimi avti, uporabili so 3 zelo posebne in redke avte, četrtega pa razbili v Planici, vmes pa preizkusili še vrsto drugih dogodivščin.

To posebno več tisoč kilometrov dolgo potovanje jih je vodilo od Gdanska na severu Poljske, skozi Slovaško, Madžarsko in Slovenijo ter zaključilo z zadnjim snemalnim dnem na vzletno-pristajalni stezi na mariborskem letališču skupaj z Ilyushinom IL76. V Mariboru so se avtomobili na posebej prirejenem letalu, preko rampe zapeljali vanj, medtem ko se je peljal po vzletno-pristajalni stezi. Zelo spektakularno. Snemanje se je v Mariboru dogajalo v juliju 2022.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.