Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sre15Nov2023

Nova slovenska letalska šola VictorOne

Informacije
Borut Podgoršek

Od oktobra dalje nova slovenska letalska šola VictorOne, kot prva v Sloveniji ponuja preverjanje znanja angleškega jezika ter slovenske in angleške frazeologije za pilote.

VictorOne logotip slogan temno moder 1Testi potekajo po EASA in ICAO standardih z oznako SI.LTB.001 (LTB – Language testing body). Vse teste se lahko opravi na daljavo, kar od doma in v individualnih terminih po dogovoru z izpraševalcem.

VictorOne (SI.ATO.042) ima v ponudbi tudi ATPL tečaje – za letala in helikopterje. ATPL(A), ATPL(H)/IR ter tudi premostitveni tečaj iz ATPL(A) na ATPL(H)/IR. Trenutno so edini v Sloveniji, ki ponujajo premostitveni tečaj iz ATPL(A) na ATPL(H)/IR. Vsi njihovi tečaji se izvajajo na daljavo preko spletnih orodij, kjer ni potrebna fizična prisotnost v učilnicah.

 

Anže Čebular, Anže Žvanut, Alex Cisar, Matic Nered in Jaka Homec

VictorOne d.o.o. so ustanovili štirje piloti; Anže Čebular, ki leti za eno vodilnih letalskih družb v Evropi, Jaka Homec, pilot v poslovni aviaciji, Alex Cisar, ki zaključuje ATPL teorijo in direktor Anže Žvanut.

Ustanovitelji so želeli oblikovati inovativen način teoretičnih izobraževanj v Sloveniji, zato so ime šole povezali z letalsko tematiko. Natančneje hitrostjo odločanja V1, pri kateri se piloti odločijo za nadaljevanja vzletanja, tako kot se lahko učenci pri šoli VictorOne odločijo za nadaljevanje njihove kariere pilotov.

Prvi program, ki ga ponujajo, je teorija ATPL(A) – učenje na daljavo. Učenci lahko dostopajo do spletnega gradiva preko spletne učilnice in se učijo preko interaktivnih kvizov in animacij iz teoretičnih gradiv šole Bristol Ground School. Cena programa vključuje dostop do spletne baze vprašanj Aviationexam ter digitalne različice GSPRM Jeppesen Student Route Manual.

Kot prva letalska šola v Sloveniji pa ponujajo tudi teorijo za pilote helikopterjev ATPL(H)/IR z bridge coursom. Program je zasnovan na enakem principu kot letalska ATPL teorija, z možnostjo opravljanja tako imenovanega »bridge course«, kjer učenci, ki so že zaključili ATPL(A) teorijo, opravijo manjkajočih 5 predmetov za helikoptersko ATPL teorijo.

Novost je tudi program za testiranje angleške letalske frazeologije. VictorOne je tako uradna šola za preverjanje znanja angleške letalske frazeologije (Language Testing Body), kjer lahko učenci opravljajo »online« izpite za pridobitev ali podaljšanje certifikata o angleški letalski frazeologiji. Proces poteka v celoti preko računalnika na daljavo, certifikat pa kandidati dobijo v roku treh dni.

English language proficiency assessment se lahko izvede v živo ali online (aplikacija Zoom ali Teams). Obsega posvet (briefing) pred samim testom, ki mu neposredno sledi test. Le-ta mora trajati vsaj 20 minut in je izključno govorne narave. V samem testu se preverja izključno znanje angleškega jezika, morebitne strokovne napake se ne upoštevajo oz. ne vplivajo na končni rezultat. Vse teme testa so s področja letalstva.

Primer prezentacije iz predavanja LTB

Poleg raznolikih programov VictorOne skrbi tudi za kakovostne predavatelje, ki prihajajo iz različnih področij letalstva, vključno s piloti splošne in poslovne aviacije, kontrolorji zračnega prometa in dispečerji. VictorOne, ki posluje pod geslom ključnika #settingindustrystandards, si tako želi oblikovati nove in atraktivne ponudbe za kakovostno izobrazbo.

Več o šoli si lahko preberete na njihovi spletni strani www.victorone.eu ali povprašate preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.