Letalski center Maribor v svojih sekcijah, jadralni, motorni, modelarski, padalski in sekciji ultralahkega  letenja,  združuje  več kot 200 članov . Letalska flota kluba šteje 9 motornih letal, ultralahko letalo , enajst jadralnih letal in več sodobnih padal.Letenje in padalski skoki  se izvajajo večinoma na letališču v Mariboru, pri preletih pa se koristijo tudi druga letališča po Sloveniji in v tujini. V vseh sekcijah Letalskega centra Maribor organiziramo lastno šolanje kandidatov. V športnem klubu imamo  vrhunsko usposobljene inštruktorje, ki svoja bogata znanja prenašajo na bodoče letalce in padalce. Med izšolanim kadrom našega letalskega centra najdemo danes vrhunske športnike letalce  –  tekmovalce, nekaj naših članov pa je nadaljevalo  izobraževanje in  odšlo med poklicne pilote.

letaski_center_maribor.jpgPosebej zanimiva je tudi orientacija in dejavnost Letalskega centra Maribor na področju letalske obrambe proti toči. Letalski center se je prvi v Sloveniji že v  osemdesetih letih  odločil za takšno obrambo. Ta dejavnost se uspešno, sicer z manjšimi prekinitvami izvaja tudi danes.

V letalskem centru tudi nečlanom nudimo letalske dejavnosti. Tako se lahko naši gostje odločijo za panoramske in druge polete z motornimi in ultralahkim letalom, poletijo lahko tudi z jadralnim letalom ali pa izberejo -  padalski skok, seveda v tandemu z izkušenim padalcem  – inštrukturjem.

Letalski center Maribor sodeluje na raznih športnih prireditvah, mitingih in drugih dogodkih, kamor  je povabljen. Posebej odmevni so športni vikendi Maribora, dnevi odprtih vrat, predvsem pa letalski mitingi na domačem letališču. Zadnjega smo uspešno organizirali  leta 1996 in upamo, da bomo uspešni tudi pri organizaciji velikega aeromitinga IAS MARIBOR ‘08. Vrata Letalskega centra Maribor so vedno odprta za vse obiskovalce in prijatelje letenja. Razveselimo se vsakega obiska, še posebej pa smo veseli tistih, ki se bodo v prihodnosti odločili za letalstvo in se nam pridružili.Tako se bo nadaljevala že potrjena 80-letna  zgodovinska tradicija in nesporno dejstvo, da spada Maribor s svojo okolico med letalsko in tehnično najrazvitejša področja v Evropi in svetu.