Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pon29Okt2012

Z zimskim voznim redom se vrača Wizz Air

Informacije
Borut Podgoršek

wizz_air_img_0305.jpgMinuli vikend je v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red 2012/2013. Glavna novost je začetek letenja nizkostroškovnega letalskega prevoznika Wizz Air, ki se pozicionira kot največji nizkostroškovni letalski prevoznik Srednje in Vzhodne Evrope. Ljubljansko prestolnico bo po novem povezoval z Brusljem (Charleroi) in Londonom (Luton).

a320_wizzair.jpgNizkostroškovnik Wizz Air, ki se po šestih letih vrača na slovenski trg, bo Brnik trikrat tedensko, v torek, četrtek in soboto, povezoval z londonskim letališčem Luton ter dvakrat na teden, v ponedeljek in petek, z bruseljskim letališčem Charleroi. Ugodne vozovnice v London in Bruselj so potnikom na voljo že od 22,99 evrov naprej (v eno smer, vključujoč takse in dajatve), rezervirati pa jih je mogoče enostavno na spletu. Zasedenost novih linij Wizz Aira je po zadnjih podatkih zelo dobra. Prevoznik si na njih v enem letu obeta več kot 70.000 potnikov, ob uspešnosti destinacij tudi v prihodnje pa je napovedal širitev mreže povezav ljubljanskega letališča. Na letu iz Bruslja danes bo na krovu več kot 150 potnikov, v Belgijo pa se bo letalo odpravilo skoraj polno.

Potniki Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana bodo lahko v zimski sezoni s 185 leti (frekvencami) na teden potovali na 17 evropskih destinacij, ki jih bo zagotavljalo šest rednih letalskih prevoznikov. Slovenijo bodo povezovali z večino pomembnejših evropskih prestolnic in preko glavnih vozlišč omogočali letalska potovanja po celem svetu.

wizz_tiskovna-img_2531.jpgZmago Skobir, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana je novo linijo pospremil z besedami: »Na splošno se ekonomsko-politična situacija v Sloveniji in tudi širše v Evropi odraža v zmanjševanju števila poslovnih in turističnih potovanj. Letalski prevozniki so pri vzpostavljanju novih povezav s Slovenijo zaradi visokega tveganja za slabo polnjenje letal izjemno previdni. Pri odločitvi za letenje niso pomembne le cene in kakovost naših storitev, temveč so potrebna vlaganja v promocijo na tujih trgih z namenom, da se zagotovi prepoznavnost in s tem interes za potovanja v Slovenijo, pri čemer se tako slovensko turistično gospodarstvo kot Aerodrom, srečujemo z velikimi omejitvami. Zaradi navedenih dejstev je prihod Wizz Aira za nas izjemnega pomena in storili bomo vse, kar je v naši moči, da razširimo sodelovanje z njim še na nove povezave.«

facebook.jpgRazširitev ponudbe nizkocenovnih prevozov je pomembna pridobitev za slovenske potnike, predvsem pa za turizem. Na podlagi stalnih analiz, ki jih izvaja Aerodrom Ljubljana, na obstoječih nizkocenovnih letih potuje 40 % domačih in 60 % tujih potnikov. Ocenjuje se, da povprečen tuji turist pri nas ostane 2,5 dni, brez nočitve pa na destinaciji dnevno porabi nekaj manj kot 150 evrov. Posebej vhodni letalski promet je generator gospodarskega razvoja, letalski turisti pa so praviloma boljši potrošniki od tistih, ki destinacijo obiščejo z avtomobilom, avtobusom ali vlakom.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.