Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pon28Okt2013

V veljavo stopil zimski vozni red 2013/2014

Informacije
Borut Podgoršek

Minuli vikend je v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red 2013/2014. Potniki bodo z Letališča Ljubljana s sedmimi rednimi prevozniki lahko potovali na 17 evropskih destinacij, z več kot 170 leti tedensko.

vozni_red_tabla_img_3369.jpgDomači prevoznik v zimski sezoni na račun večjih letal nekoliko zmanjšuje število frekvenc. Iz Ljubljane bo najpogosteje letel v Frankfurt, Muenchen in Zuerich. Z Adrio Airways bo mogoče potovati še v 13 drugih evropskih mest, tudi v Pariz, kamor je po premoru ponovno vzpostavila lete spomladi in jih v zimskem času nadaljuje.

Tuji redni letalski prevozniki v zimski sezoni ohranjajo iste destinacije. V primerjavi z lanskim voznim redom Turkish Airlines pogosteje, dnevno, leti v Istanbul. S primerljivim številom letov bosta Ljubljano z Londonom povezovala nizkocenovnika easyJet in Wizz Air. Slednji v istem obsegu nadaljuje tudi z leti v Bruselj. Število frekvenc v Podgorico ohranja prevoznik Montenegro Airlines, Air France pa bo še vedno letel dnevno v Pariz.

Srbski prevoznik Air Serbia je napovedal, da bo z decembrom pričel z dnevnim letenjem iz Ljubljane v Beograd.

Primerljivo z lansko zimo bo število čarterskih povezav. Najpogostejša zimska čarterska povezava ostajat Egipt, kamor lete v sodelovanju s turističnimi agencijami opravlja Adria Airways. Novost za zimsko čartersko sezono bo povezava domačega prevoznika z Marakešem v Maroku.

Javni potniški promet na osrednjem slovenskem letališču je tudi v poletnih mesecih zabeležil rast. V obdobju od januarja do konca avgusta 2013 je prek njega potovalo sedem odstotkov več potnikov v primerjavi z enakim lanskim obdobjem. Skupaj je bilo oskrbljenih 860 tisoč potnikov.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.