Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sob27Okt2018

V nedeljo prehajajo na zimski vozni red

Informacije
Borut Podgoršek

V nedeljo bo v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red 2018.

Potniki bodo lahko z Brnika od 28. oktobra 2018 do 30. marca 2019 potovali z 10 rednimi letalskimi prevozniki in 221 rednimi leti na teden neposredno na 25 destinacij v 19 držav. Nova bo povezava ruskega letalskega prevoznika Aeroflot v Moskvo.

Domači prevoznik Adria Airways bo letel na 17 destinacij (Amsterdam, Bruselj, Copenhagen, Dunaj, Dusseldorf, Frankfurt, Moskva, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Sofija, Tirana in Zürich).

Nizkostroškovni prevoznik easyJet v zimskem voznem redu nadaljuje z novostjo iz poletne sezone in ohranja tri tedenske lete v Berlin. Ob tem bo štirikrat tedensko letel na londonsko letališče Gatwick, vsak dan pa na letališče Stansted. Nizkostroškovnik Wizz Air bo punujal dva leta tedensko v Bruselj (Charleroi) in štiri v London (Luton). Nizozemska Transavia ohranja pet tedenskih povezav z Amsterdamom. Air Serbia bo v Beograd iz Ljubljane ponujala 12 letov tedensko, 10 na teden pa jih bo pozimi v Istanbul opravil Turkish Airlines. Potniki lahko s prevoznikom Air France šestkrat tedensko poletijo v Pariz, z LOT Polish Airlines pa vsak dan v Varšavo. Montenegro Airlines bo štirikrat v tednu Ljubljano povezoval s Podgorico.

Prihaja Aeroflot

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska  povezava z Moskvo. O tem več jutri.

Izrazita rast prometa se nadaljuje

Izrazita rast prometa na ljubljanskem letališču se tudi v drugi polovici leta nadaljuje, obeta pa se, da bo leto 2018 najbolj prometno v njegovi zgodovini. Rekordni mesec v letošnjem letu in v zgodovini letališča nasploh je bil avgust z 202.131 potniki.

V devetih mesecih letošnjega leta je bilo na letališču oskrbljeno 1.424.352 potnikov, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani za 9,7 odstotka več. Število premikov letal se je v tem obdobju povečalo za 4,9 odstotka, skupnega tovora pa je bilo za 3,9 odstotke več kot lani.


Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.