Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sre30Okt2019

Zimski vozni red

Informacije
Borut Podgoršek

Zimski vozni red letenja, ki je začel veljati v nedeljo, 27. oktobra 2019, prinaša še številne novosti.

Swiss International Air Lines je z letenjem v Zürich začel že 16. oktobra, 4. novembra pa bodo pozdravili še tretjega novega prevoznika - Brussels Airlines z leti v Bruselj. Obstoječi prevozniki pa bodo v zimski sezoni občutno povečali obseg letenja z Brnika.     

Prevoznik Air France bo letenje v Pariz podvojil - namesto šestkrat tedensko bo v francosko prestolnico letel dvakrat dnevno (z izjemo sobote) - poljski prevoznik LOT Polish Airlines pa bo v Varšavo namesto sedemkrat letel osemkrat tedensko. Air Serbia je že med poletjem predstavila nove lete v Niš, na liniji v Beograd pa bo letenje v zimskem času okrepila in namesto 11 predstavila 17 letov na teden. Prek srbske prestolnice bodo Ljubljano povezovali tudi s Skopjem, Tirano, Sarajevom in Sofijo. V Podgorico bodo potniki s prevoznikom Montenegro Airlines namesto štirikrat lahko leteli šestkrat na teden. Prevoznik Aeroflot pa bo povezavo v Moskvo okrepil z uporabo večjih letal. V zimskem voznem redu bodo potnikom z ljubljanskega letališča na voljo še naslednje povezave: Turkish Airlines v Istanbul, easyJet v London Gatwick in London Stansted ter Berlin, Transavia v Amsterdam in Wizzair v Bruselj.

Prihod novih, strateško pomembnih prevoznikov, hitra ponovna vzpostavitev povezav do najpomembnejših poslovnih središč in letalskih vozlišč ter občutna krepitev povezav in zmogljivosti ostalih prevoznikov potrjujejo napoved Fraporta Slovenija, da se prepoznavnost Slovenije na tujih trgih povečuje, da sta tako Slovenija kot ljubljansko letališče tržno zanimiva za nove povezave in nove prevoznike in da se bo rast prometa nadaljevala tudi v prihodnje. Fraport Slovenija bo zato v naslednjih petih letih za investicije namenil več kot 40 milijonov evrov, večino v posodabljanje letališke infrastrukture in povečevanje zmogljivosti obenem pa si bo prizadeval še nadalje širiti mrežo poletov in izboljševati povezljivost ljubljanskega letališča.

 

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.