Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Čet14Okt2021

V zimski sezoni z ljubljanskega letališča neposredno na 14 destinacij

Informacije
Borut Podgoršek

V letalskem prometu bo konec meseca nastopil zimski vozni red. Z ljubljanskega letališča bo mogoče potovati s 13 rednimi letalskimi prevozniki na 14 destinacij v 12 državah. Najbolj sveža pridobitev mreže poletov z Brnika je povezava letalskega prevoznika flydubai v Dubaj, ki bo potnikom na voljo tudi v zimskem voznem redu.

V zimskem voznem redu, ki bo v veljavi od 31. oktobra 2021 do 26. marca 2022, se ponudba letov v primerjavi z lansko zimsko sezono občutno povečuje. Letenje z Letališča Ljubljana je za zimsko sezono napovedalo 13 letalskih prevoznikov, in sicer na 14 destinacij v 12 državah. V Amsterdam bo do pet letov tedensko ponujal nizkostroškovnik Transavia. Air Serbia nas bo povezovala z Beogradom, kamor bo letela vsak dan v tednu. Lete v Bruselj bo sprva štirikrat tedensko ponujal Brussels Airlines, z decembrom pa prešel na šest frekvenc. Povezavo z belgijsko prestolnico bo ponujal tudi nizkostroškovnik Wizz Air, na letališče Charleroi bo letel dvakrat tedensko. flydubai, ki je novo povezavo v Združene arabske emirate ponudil konec septembra, bo v Dubaj letel trikrat na teden. Največje število tedenskih letov z ljubljanskega letališča bo ponujala Lufthansa  - v Frankfurt bo letela dvakrat dnevno in z nočitvami ponujala tudi zgodnje jutranje lete. Prevoznik Turkish Airlines bo v Istanbul ponujal pet letov na teden. Lete v London bosta ponujala dva nizkostroškovnika – easyJet na Gatwick do štirikrat na teden in Wizz Air (od sredine decembra naprej) na Luton trikrat na teden. Prevoznik Aeroflot bo v Moskvo letel trikrat na teden. Dnevne lete v Pariz bo ponujal prevoznik Air France. Ker bo na ljubljanskem letališču tudi nočil, bodo trikrat tedensko leti na voljo tudi zgodaj zjutraj. S prevoznikom Air Montenegro bo mogoče dvakrat tedensko leteti v Podgorico. V Varšavo bo lete šestkrat na teden ponujal LOT Polish Airlines, v Zürich pa štirikrat tedensko Swiss Air Lines.

Na ljubljanskem letališču se veselijo prometno pestrega konca oktobra. Med krompirjevimi počitnicami se bo mogoče s čarterskimi leti s štirimi prevozniki odpraviti v Grčijo (Rodos in Kreta), Egipt (Hurgada) in v Turčijo (Antalija).

V septembru so na Brniku oskrbeli 65.133 potnikov, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju lansko leto. Ob prometno močnih zadnjih mesecih bodo tako v oktobru presegli skupno lanskoletno število oskrbljenih potnikov.

Dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija pred nastopom zimskega voznega reda ocenjuje napovedi letenja: »Letalski promet zdaj že nekaj mesecev kaže znake okrevanja. Čeprav bi si želeli, da panoga okreva hitreje, se zavedamo, da tega zdravstvene razmere po svetu večinoma še ne dopuščajo. Napovedi letenja za zimsko sezono, pa tudi za naslednje poletje, jasno kažejo, da je slovenski trg privlačen za letalski promet. Na našem letališču smo tako lahko nazaj pozdravili vse prevoznike, ki so v zimskem voznem redu 2020 z letenjem prenehali zaradi epidemije, veselili pa smo se tudi dobrodošlih novosti – prvič sta lete ponudila Iberia in flydubai. Prav tako vozne rede letenja prevozniki nenehno optimizirajo in krepijo z dodatnimi frekvencami. Verjamemo, da se bo ob izboljševanju epidemioloških razmer mreža letov z ljubljanskega letališča krepila, potnikom pa ponujala privlačne možnosti za direktne in povezovalne lete.«

Prizadevanja Fraporta Slovenija so po epidemiji virusa COVID-19 usmerjena v obnovitev in krepitev mreže poletov z ljubljanskega letališča. Pri tem je poudarek na letalskih povezavah z dolgoročnim potencialom, ki so zanimive za slovenske potnike in vhodni turizem, ter partnerstva, ki lahko poleg privlačnih neposrednih povezav ponudijo tudi dobra izhodišča za nadaljevanje letalskih potovanj na vse konce sveta. V tem času potekajo še zadnja usklajevanja okoli naslednjega poletnega letalskega voznega reda. Napovedi letenja za prihodnjo sezono so spodbudne – postregla naj bi z novostmi in na ljubljansko letališče vrnila nekaj povezav, ki so bile prekinjene zaradi epidemije. Povezavam v zimskem voznem redu naj bi se pridružile naslednje: Transavia France z leti na pariško letališče Orly, Finnair z letenjem v Helsinke, Lufthansa v München, British Airways na London Heathrow, easyJet na London Luton, Iberia v Madrid, Windrose v Kijev in Israir v Tel Aviv.

 

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.