Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pet14Apr2023

Nova širitev flote Air Serbia

Informacije
Sašo Jalšovec

Airbus A320 z registrsko oznako YU-APS, že tretji Airbus A320, je najnovejša pridobitev v floti letal Air Serbia.

Letalo ima 180 sedežev, dolgo je 37,57 metra, z razponom kril 34,1 metra. Poganjata ga  dva motorja IAE V2527-A5. Letalo lahko doseže največjo potovalno hitrost 950 km/h, z največjim dosegom približno 6100 km, pri polni kapaciteti.

Letalo je pred tem 12 let uspešno opravljalo svoje naloge pri Wizz Air-u, z registrsko oznako HA-LWK. Svoje poslanstvo pri Wizz Air-u je zaključilo decembra lani. Sedanjo vizualno podobo srbske nacionalne letalske družbe pa je letalo dobilo na Nizozemskem.

S prihodom letala Airbus A320 YU-APS bo imela Air Serbija v svoji floti sedaj tri letala tega tipa. To pomeni nadaljnjo posodobitev flote in širjenje kapacitet, kar je strateški cilji srbskega nacionalnega prevoznika. V preteklem letu so svojo floto razširili z osmimi novimi letali. »To je že druga pridobitev v naši floti od začetka leta 2023 in zelo smo ponosni na to,« je povedal Marijan Kocić, glavni operativni direktor Air Serbia.

Povečevanje in obnovitev kapacitet letalskih prevoznikov v regiji tako jasno nakazuje trende. Precejšnje povečanje letalskega prometa, pa poleg letalskih prevoznikov beležijo tudi skoraj vsa letališča v naši regiji.

Foto: Aleks Vladisavljević

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.