Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sob22Okt2022

Brnik: Transavia prekinja lete v Amsterdam in Pariz, EasyJet manjkrat v London

Informacije
Davor Golec

Nizozemski nizkocenovni letalski prevoznik Transavia, bo dodatno zmanjšal svojo prisotnost na Brniku tekom zime, EasyJet začasno samo enkrat tedensko za London.

Pri Transavii so se odločili dodatno zmanjšati število letov med Ljubljano in Amsterdamom. Po tem ko je Fraport Slovenija septembra najavil, da bodo Nizozemci pozimi leteli petkrat tedensko, se to ne bo zgodilo, še več, s 30. oktobrom se zaenkrat za vsaj 2 tedna leti na omenjeni liniji prekinjajo. Ponovno bi se naj Transavia vrnila 15. novembra s 4 leti tedensko do konca novembra, nato prvi del decembra 2x tedensko, med božično-novoletnimi prazniki pa 4-5x tedensko. V letu 2023 do konca zimskega voznega reda je predvidenih 2-4 lete tedensko. Posledica odpovedi in zmanjšanj frekvenc bi naj bile težave s kadri in oskrbo letal na letališču v Amsterdamu. Povprečna zasedenost letal je bila v prvem polletju 75%.

Povezava Transavie France med Ljubljano in Pariz Orly-em se v zimskem voznem redu ne bo izvajala, ponovno se 2x tedensko vrača aprila 2023.

Tudi EasyJet močno zmanjšuje število letov iz Brnika. Britanci, ki iz Ljubljane letijo le še na londonsko letališče Gatwick, bi naj v zimskem voznem redu leteli 5x tedensko, ampak se to ne bo zgodilo, linija se bo od novembra dalje operirala le 1x tedensko, od decembra dalje pa 3x tedensko. Za zimo je število letov v London zmanjšal tudi Wizzair na 2x tedensko (med prazniki 3x tedensko), British Airways pozimi ne leti v Heathrow, kar posledično pomeni izjemno zmanjšanje števila tedenskih letov v London, iz 12 med poletjem na 3 do 7 preko jeseni in zime. V prvem polletju je na EasyJet-ovih letih med Brnikom in Gatwickom letelo 28678 potnikov, povprečna zasedenost letal pa 79,1%.

Povzeto: Adria Grupa, Zamaaero

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.