Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Tor22Nov2022

[FOTO] Srbija vse nove helikopterje dostavila preko Maribora

Informacije
Davor Golec

Francoski proizvajalec helikopterjev Airbus Helicopters, je preko mariborskega letališča dostavil vse tri nove naročene helikopterje H215 Super Puma za srbsko notranje ministrstvo. Danes Srbija dobiva še tretjega.

Prva dostava je bila izvedena v sredini junija. Helikopter testnih tovarniških registrskih oznak F-WWOC je postal v Srbiji registriran kot YU-VIP. Nosi enako poslikavo kot že njihovi Eurocopterji H145M v modro-sivi poslikavi in v povsem VIP konfiguraciji za namene prevoza najvišjih državnih predstavnikov.

SERBIA POLICE F WWOC AS32 YU VIP

Druga dostava, je bila izvedena pred 14 dnevi. Helikopter testnih tovarniških registrskih oznak F-WWOH je postal v Srbiji registriran v civilni register kot YU-HHJ.

SERBIA POLICE F WWOH AS32 YU HHJ

Tretja dostava, je bila izvedena pred danes. Helikopter testnih tovarniških registrskih oznak F-WWOR bo postal v Srbiji registriran v civilni register kot YU-OPS. Drugi in tretji sta, za razliko od prvega, v maskirnih barvahm namenjena logistični podpori srbskim oblastem, kot so transporti specialnih enot Ministrstva za notranje zadeve (Policija) ter specialnih anti-terorističnih enot.

SERBIA POLICE F WWOR AS32 YU OPS

Vsi helikopterji so ob prihodu v Beograd bili deležni posebnih dobrodošlic s strani celotne helikopterske flote državnih organov.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.