Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Tor29Nov2022

Croatia Airlines in Airbus podpisala pogodbo za nakup letal Airbus A220

Informacije
Borut Podgoršek

Do leta 2026 bo Croatia Airlines zamenjala vsa obstoječa letala z novimi letali Airbus A220.

Z namenom ustvarjanja še boljše in konkurenčnejše letalske ponudbe na Hrvaškem ter v skladu z avgusta lani potrjeno Post-Covid strategijo Croatia Airlines ter nedavnimi napovedmi so predstavniki Hrvaške nacionalne letalske družbe Croatia Airlines in predstavniki Airbusa včeraj v Zagrebu podpisali pogodbo o nakupu najsodobnejših letal Airbus A220.

Jasmin Bajić, predsednik uprave Croatia Airlines je ob podpisu pogodbe poudaril: »Upoštevajoč zahteve naših potnikov, trende na visoko konkurenčnem hrvaškem in svetovnem letalskem trgu, cene goriva in emisije CO2 ter cilje »zelenih« politik EU in nič manj pomembno dejstvo »leto proizvodnje« obstoječe flote je odločitev o zamenjavi flote Croatia Airlines v tem trenutku nujna in v celoti skladna s sprejeto Post-Covid strategijo. Veseli me, da vstopamo v nov poslovni razvojni cikel s partnerjem, ki ga dobro poznamo in nam je na podlagi dolgoletnega sodelovanja ponudil pogoje, ki jih lahko sprejmemo. Prenova flote na področjih obstoječih pogodb predstavlja nadaljevanje našega sodelovanja z Airbusom, torej obstoječe pogodbe, s katero bomo do leta 2026 v celoti zamenjali stara letala Croatia Airlines z novimi. Z novimi in kakovostnejšimi letali v tržnem segmentu od 100 do 150 sedežev bomo zagotovili boljši odziv na specifične potrebe naših potnikov.«

S tem sporazumom se nadaljuje dolgoletno sodelovanje in partnerstvo med Croatia Airlines in Airbusom v obojestransko zadovoljstvo in za doseganje največje možne koristi.

airBaltic I IMG 8457

Christian Scherer, glavni komercialni direktor in vodja mednarodnega poslovanja pri Airbusu, je dejal: »Zelo smo veseli, da je Croatia Airlines novi uporabnik letala A220. A220 je zaradi učinkovitosti idealen za potrebe hrvaškega letalstva. Croatia Airlines bo z A220 dosegala vrhunske storitve v katerem koli pogledu, pa naj gre za udobje potnikov ali ekonomičnost potovanja in zasedenost leta.

»Zamenjava flote za Croatia Airlines predstavlja dolgotrajen proces tranzicije celotnega poslovanja, zato je pred vsemi zaposlenimi v nacionalnem prevozniku obdobje, v katerem bo treba vse poslovne procese prilagoditi novo letalo, ki bo dodatno optimiziralo poslovanje nacionalnega prevoznika, zagotovilo boljšo zasedenost potniške kabine, boljšo izkoriščenost posadk, Croatia Airlines pa bo postala okolju še prijaznejša letalska družba in bo znatno zmanjšala porabo goriva in izpuste CO2, kar predstavljajo vse večjo postavko v letalskih stroških.« so zapisali pri Croatia Airlines.

Posodobljena flota bo po letu 2026 štela šest lastniških letal A220 medtem, ko bodo ostala najeta. Strategija Croatia Airlines predvideva floto z do 15 letali A220.

Fotografije letala A220 so iz predstavitve Airbusa A220 v Zagrebu

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.