Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pon05Dec2022

Usposabljanje pilotov in kontrolorjev združenega ognja

Informacije
vir: Slovenska vojska

Od ponedeljka, 5. do petka, 9. decembra, bo na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Gotenice, Kostanjevice na Krki, Mirnske doline in Bele Krajine potekalo usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev, ki ga bodo v sklopu lastnega usposabljanja podpirale posadke letal in helikopterjev Slovenske vojske.

Usposabljanje kontrolorjev združenega ognja bodo podpirali in izvajali lastno usposabljanje pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske z letali Pilatus PC-9 M Hudournik in helikopterjem Bell 206. Preleti letal in helikopterja so nad območji usposabljanja v navedenem tednu načrtovani med 10. in 15. uro in v četrtek med 14. in 21. uro.

Načrtovano usposabljanje bo dnevno potekalo le na dveh območjih, ki se bosta določili glede na trenutne vremenske razmere. Pri usposabljanju se upoštevajo zakonska določila in ostali predpisi, ki urejajo letenje z letalniki Slovenske vojske. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali letenju nad večjimi naselji.

Foto: Goran Krošelj

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.