V Istanbulu v Turčiji bo 11. oktobra potekal Air Transport Leaders Congress, ki ga organizira podjetje Ato Comm s sedežem v Ljubljani.

ATO COMMZa sierra5.net so povedali, da opažajo aktiven razvoj civilnega letalstva v zahodni in srednji Aziji ter v jugovzhodni Evropi, ki je posledica splošnega premika gospodarske in investicijske aktivnosti proti globalnemu jugu. Okrepila ga je geopolitična situacija, ki je glavne poti letov med Evropo in Azijo premaknila proti jugu, ter politična zavezanost držav teh regij k liberalizaciji gospodarstva in zračnega prometa.

Kongres voditeljev letalskega prometa je namenjen razpravi o izzivih in možnostih za razvoj civilnega letalstva, orisu skupnih pristopov pri odzivanju na globalne izzive in iskanju možnosti za obojestransko koristno sodelovanje. Dogodek nadaljuje in razvija uspešno tradicijo konferenc Asia Connect.

Organizatorji vabijo k sodelovanju na predstavitvah in panelnih razpravah tudi govorce iz Slovenije, ki se lahko na panele prijavijo na www.atocomm.eu in partnerje v obliki sponzorjev.

Na konferenci pričakujejo goste iz Uzbekistana, Kazahstana, Turkmenistana, Kirgizistana, Tadžikistana in kavkaških republik Azerbajdžana, Armenije in Gruzije ter Turčije, Srbije, Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Grčije in Albanije.

https://www.atocomm.eu/