Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Čet28Sep2023

Wizz Air z ljubljanskega letališča tudi v Skopje

Informacije
Borut Podgoršek

Wizz Air od včeraj, dvakrat na teden, povezuje v Skopje in Ljubljano.

Skopje je že 23. redna letalska povezava, ki je z ljubljanskega letališča na voljo v poletnem voznem redu. Sredi septembra je z Brnika poletel 900.000. potnik, do konca leta je pričakovati, da bo prek Letališča Ljubljana potovalo več kot 1,2 milijona potnikov.

Wizz Air bo lete z ljubljanskega letališča v Skopje ponujal celo leto, in sicer dvakrat na teden, vsako sredo in nedeljo. Opravljal jih bo z 230-sedežnim letalom Airbus A321. Wizz Air z Brnika leti tudi na londonsko letališče Luton. Skupaj z novo povezavo v Skopje je z Letališča Ljubljana trenutno na voljo pet povezav nizkostroškovnih prevoznikov. Poleg omenjenih dveh prevoznika Wizz Air lahko potniki izberejo še lete Transavie v Amsterdam, Transavie France v Pariz in easyJeta v London, Gatwick.

Letalske vozovnice v Skopje so na voljo na spletni strani prevoznika wizzair.com, že od 24,99 evrov naprej za enosmerno vozovnico.

lju wizz PPP 3042

»Veseli nas, da je v ponudbi letov ljubljanskega letališča nova povezava nizkostroškovnika, že peta po vrsti. Skopje je po štirih letih spet v naši mreži in prepričani smo, da bo cenovno privlačna ponudba letov Wizz Aira številne potnike pritegnila k odkrivanju te očarljive destinacije. Po odpremljenih 900.000 potnikih sredi septembra se bomo predvidoma v oktobru veselili milijontega potnika, do konca leta pa pričakujemo, da bo prek Letališča Ljubljana potovalo več kot 1,2 milijona potnikov,« je ob vzpostavitvi nove povezave povedala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr.  Babett Stapel.

»Veseli nas, da smo v našo mrežo dodali še drugo letalsko povezavo v Slovenijo. Ponosni smo, da smo vodilni letalski prevoznik v srednji in vzhodni Evropi s široko mrežo, ki obsega skoraj 200 destinacij v več kot 50 državah. Osredotočeni na nenehno rast našim potnikom želimo zagotavljati odlično povezljivost in edinstveno potovalno izkušnjo, zato sem zelo vesela, da lahko pozdravim prve potnike iz Ljubljane v Skopje na letih Wizz,« je dodala Tamara Nikiforova, vodja korporativnega komuniciranja pri skupini Wizz Air.

Skupaj je v poletnem voznem redu potnikom na voljo 23 rednih letalskih povezav z 19 prevozniki.

lju wizz PPP 8537

Prevoznik airBaltic je nedavno napovedal novo povezavo za naslednji poletni vozni red. Od maja 2024 bo z ljubljanskega letališča dvakrat tedensko letel v Rigo.

V obdobju od januarja do avgusta 2023 je prek Letališča Ljubljana potovalo 832.000 potnikov, 32 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani. V avgustu so našteli več kot 146.000 potnikov, skoraj 20 odstotkov več kot avgusta 2022. Ravno 14. septembra, ko je bila vzpostavljena nova povezava prevoznika Luxair v Luksemburg, je z ljubljanskega letališča poletel že 900.000. potnik.

Foto: Peter Podobnik

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.