Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sob16Dec2023

Ryanair krepi prisotnost v Trstu

Informacije
Aljoša Jarc

Nizkocenovni prevoznik Ryanair bo s prvim aprilom 2024 uvedel letalsko povezavo med Trstom in Seviljo.

Letališči bo družba povezovala dvakrat tedensko in sicer na ponedeljek (vzlet iz Sevilje ob 6:30 in pristanek v Ronkah ob 9:25, ponoven vzlet proti Sevilji pa ob 9:50) in četrtek (odhod iz Sevilje ob 18.05, pristanek ob 21. uri in ponoven vzlet proti Sevilji ob 21:25). Ryanair bo sicer Trst na novo povezal tudi z Brindisijem, več informacij o tem letu pa zaenkrat ni.

Sevilja je že tretje mesto v Španiji ki ga irski nizkocenovnik neposredno povezuje s Trstom, poleg Valencije in Barcelone. V zimski sezoni Ryanair iz Trsta leti še v Bari, Catanio, Dublin, London Stansted, na Malto, v Neapelj in Palermo. WizzAir je tudi med zimskim urnikom ohranil povezavo s Tirano, medtem ko Lufthansa dnevno leti v Frankfurt. Z italijansko družbo ITA je mogoče leteti v Rim kar štirikrat dnevno, od septembra je spet na voljo tudi let v Milan Linate in sicer 11 krat tedensko.

Letošnje leto je za potniški promet pozitivno. Kot smo napovedali v članku, ki je bil objavljen meseca maja, bodo letos v Ronkah že oskrbeli več potnikov kot v letu 2019, saj so to število presegli že v oktobru.

Po podatkih združenja Assaeroporti je v prvih desetih mesecih leta letališče namreč oskrbelo 798.437 potnikov, oziroma 19% več kot v istem obdobju leta 2019 in kar 35% več glede na lansko leto. Od teh je 498.718 (+35,8% glede na 2022) opravilo notranje lete, 296.717 (+33,7%) pa mednarodne. Tudi letos so na potniški promet imeli blagodejni učinek številni čarterski leti, saj je Trst v zadnjih letih tudi pomembna štartna in končna destinacija tudi številnih križark.

Družba ki upravlja letališče trenutno zaposluje, na voljo je več delovnih mest, predvsem za polovični delovni čas. Seznam prostih mest je objavljen tukaj (https://triesteairport.it/it/corporate/lavora-con-noi/).

Foto: Ronchi Tower

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.