Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ned21Jan2024

X-59 - najtišje nadzvočno letalo

Informacije
Sašo Jalšovec

NASA in Lockheed Martin sta 12. januarja predstavila eksperimentalno letalo X-59, ki je namenjeno razvoju na področju nadzvočnih potovanj v prihodnosti.

Z njim bodo preizkušali potencial nadzvočnega letenja s čim manjšim hrupom, torej z manjšim soničnim pokom. Ta še posebej moteč pok nastane ob preboju zvonečega zida, ko letalo doseže nadzvočno hitrost.

Slovesnost ob predstavitvi javnosti je potekala v Lockheedovi tovarni Skunk Works v Palmdaleu v Kaliforniji. Razvijalci enomotornega nadzvočnega letala so ob tem tudi predstavili svojo vizijo, ki bo omogočila komercialne nadzvočne lete tudi nad naseljenimi območji.

X-59 na platformi pred obratom Skunkworks Lockheed foto NASA Lockheed
X-59 na platformi pred obratom Skunkworks Lockheed foto: NASA in Lockheed Martin

Demonstracijsko letalo poganja en motor, GE Aerospace F414-GE-100 in bo sposobno leteti z nadzvočno hitrostjo, torej nad 1482 km/h. Letalo nima naprej obrnjenih oken pilotske kabine, namesto tega se bodo piloti zanašali na sistem zunanjega vida, ki temelji na kamerah in zaslonih ultra visoke ločljivosti. Oblikovna značilnost je tudi zgoraj nameščen motor, ki zagotavlja, da se udarni valovi ob preboju zvočnega zidu ne združijo za letalom.

Laboratorijske študije in testi so uspešno potrdili nov koncept za zmanjšanje hrupa. Sedaj pa je na vrsti preizkušanja letala v praksi. Program osnovnega testiranja letenja z X-59 naj bi trajal devet mesecev in prvi polet naj bi sledil v kratkem. Za tem se bo pričelo triletno obdobje merjenja hrupa letala tako ob letenju, kot ob preboju zvočnega zidu v realnem okolju. To bo vključevalo tudi polete na naseljenimi območji, nad ameriškimi mesti.

Simulator pilotske kabine X-59 z monitorjem za pogled naprej foto Lockhe
Simulator pilotske kabine X-59 z monitorjem za pogled naprej foto: NASA in Lockheed Martin

Vodstvo Lockheeda je izpostavilo velik komercialni potencial tehnologije X-59, ki bi lahko približno prepolovila čas letenja med New Yorkom in Los Angelesom. John Clark, generalni direktor podjetja Skunk Works, pravi, da bi lahko bila tehnologija v komercialni uporabi že leta 2032.

Predstavitev letala pomeni pomemben mejnik v sicer do sedaj že večkrat odloženem programu, saj je NASA pred tem nameravala leteti z X-59 leta že leta 2021.

Foto: NASA in Lockheed Martin

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.