Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Čet25Jan2024

[FOTO] Discover Airlines prvič v Sloveniji, pristal je v Mariboru

Informacije
Davor Golec

Včeraj je na Letališču Edvarda Rusjana Maribor prvič pristal Airbus A320 nove nemške letalske družbe Discover Airlines. Gre za novo počitniško letalsko družbo iz skupine Lufthansa Group, preimenovana iz prejšnje Eurowings Discover, pod katero so leteli od julija 2021.

Pri preimenovanju so ohranili njihov glavni logotip, ki je angleška beseda ¨discover¨, ji dodali rumeno piko, kar daje glavno identiteto družbi ter je njihov novi logotip. Imenu so nato dodali samo še angleško besedo ¨airlines¨, kot polno poimenovanje družbe. Na poslikavi letala je logotip z rumeno piko dobro viden. Na zadnjem delu letala je poslikava imenovana ¨skylines¨, ki daje značilne minimalistične poudarke barv morja, neba in sonca, temnejši modri odtenki na spodnjem delu ter napis, pa dajejo subtilno navezavo na pripadnost skupini Lufthansa Group. 

Discover Airlines ima bazi na bavarskem letališču Munich ter na enem izmed največjih evropskih letališč, v Frankfurtu, od koder je tudi priletel. Njihove destinacije so počitniško-turistične, vse od zahodne obale Črnega morja, letovišč v toplem Sredozemlju, pa do oddaljenih destinacij na medkontinentalnih letih, kot so Kenija, Mauricius, Tanzanija, Maldivi, Kanada, Dominikanska Republika, Mehika in ZDA. Kot zadnji destinaciji, so pred nekaj dnevi za prihodnjo zimo najavili lete tudi v bolj mrzli mesti na severu, Kittila na Finskem ter Alta na Norveškem. V svoji floti imajo trenutno skupno 24 letal, od tega 11 ozkotrupnih Airbusov A320 s 180 sedeži in 13 širokotrupnih Airbusov A330 s kapaciteto med 270 sedeži, v letalih verzije A330-200, in 302 sedežema, v letalih verzije A330-300. 

Na mariborsko letališče je letalo priletelo za namene izvedbe osnovnega baznega letenja njihovih posadk, ki vključuje večje število vzletov in pristankov. Discover Airlines tako sledi nekaterim ostalim članom skupine Lufthansa Group, ki že uporabljajo štajersko letališče za namene trenažnega letenja pilotov. To so trenutno Austrian Airlines, Swiss Int Air Lines in Eurowings Europe. Poleg določenih družb iz skupine Lufthansa, Maribor redno gosti tudi letala največjega evropskega nizkocenovnika Ryanair, in sicer Airbuse A320 njhove družbe Lauda Europe iz baze na Dunaju. V lanskem letu je trenažna leta pod Pohorjem opravil tudi madžarski Wizzair.

Fotografije: Sierra5.net

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.